Özdilek

Siyaset

Başkan Keleş, mutfaktaki yangını söndürmeyecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 2023 yılı için 8 bin 506 lira belirlenen asgari ücretle ilgili olarak açıklanan rakamın yüksek enflasyonun yaşandığı bir ülkede mutfaktaki yangını söndürmeyeceğini söyledi.

24 Aralık 2022 Saat: 11:37
Başkan Keleş, mutfaktaki yangını söndürmeyecek!
Başkan Keleş, mutfaktaki yangını söndürmeyecek!

Başkan Keleş, mutfaktaki yangını söndürmeyecek!

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, açıklanan asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  
Emekçinin yine alın terinin görmezden gelindiğini söyleyen Başkan Keleş, “Milyonlarca işçi yine insanca yaşayacakları bir ücret yerine sefalet ücretine mahkum edildi. Sadece bir yılda her kaleme yüzde 300’den fazla zam gelinen bir ülkede asgari ücrete verilen yüzde 54’lük zam bir başarı gibi gösterilmesi işçilerin alın terine saygısızlıktır. Enflasyon altında ezilen milyonların talepleri bu belirlenen 8 bin 506 liralık ücretle yok sayıldı. Bu ücret mutfaktaki yangını söndürmez. Masada emekçi tarafı olmadan açıklanan bir asgari ücret zaten kabul edilmemiştir. Bu rakam emek düşmanlığıdır. İşçiden alıp patronlara verilen düzeni Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlığında tarihe gömeceğiz.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat