Özdilek

Siyaset

Başkan, Hızır Cemi’nde

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Başkan Karaosmanoğlu, Çayırova Abdal Musa Cemevi’nde düzenlenen Hızır Cemi erkânına katıldı

 

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Cem Vakfı Abdal Musa Cem Kültür Evi’nde düzenlenen Hızır Cemi’ne katıldı. Dernek yönetimi ve ceme katılan Aleviler, Başkan Karaosmanoğlu’na aralarında bulunmasından duydukları memnuniyeti aktardı ve teşekkür etti.

 

ÇAYIROVA ABDAL MUSA CEMEVİ’NDE

Başkan Karaosmanoğlu, Çayırova’da bulunan Cem Vakfı Abdal Musa Cem Kültür Evi’nde gerçekleştirilen Hızır Cemi’nde hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu’na Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Gültekin Görüm ve Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül eşlik etti. Etkinlikte Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş da hazır bulundu.

 

BAŞKAN’A SICAK KARŞILAMA

Dernek başkanı İbrahim Demiray ve Aleviler tarafından sıcak bir atmosferde misafir edilen Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilere, ilk olarak kesilen kurban etlerinden yapılan yemekler ikram edildi. Bir süre yönetim odasında dernek yöneticileriyle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Hızır Cemi’nin yapılacağı cem salonuna geçti.

 

HIZIR ORUCU VE HZ. HIZIR ANLATILDI

Salonu dolduran çok sayıdaki canları selamlayan Başkan Karaosmanoğlu’nun da bir adet kurban bağışında bulunduğu ifade edildi. Alevi dedesi tarafından yönetilen Hızır Cemi’nde ilk olarak kurban bağışlayanlar için dar duası ve hizmet sahiplerinin duası yapıldı. Burada Hızır’ın anlamı ifade edildi, Hz. Hızır ile ilgili bilgi verildi, şubat ayının 13-14-15’inde tutulan 3 günlük Hızır orucunun ardından bağışlanan kurbanların kesilerek, paylaşıldığı anlatıldı.

 

DUALAR YAPILDI, SEMAHLAR DÖNÜLDÜ

Dönülen semahlarla devam eden Hızır Cemi’nde lokma duası yapıldı ve Başkan Karaosmanoğlu’ndan başlanarak, lokmalar dağıtıldı. Razılık alındıktan sonra ise şah lokması hastası olan birine verildi. Yaklaşık 2.5 saat süren Hızır Cemi’nde Kerbela şehitlerinin anıldığı deyişler ve mersiyelerin okunması sırasında salonda gözyaşları adeta sel olup aktı. Hızır Cemi’nin tamamlanmasının ardından salonu dolduran canlar, Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat