Özdilek

Siyaset

Başkan değil yeni cumhuriyet gerek

HTKP İl Örgütü Girişim Komitesi basın toplantısı düzenledi. Komite Sözcüsü Barbaros Tantan ülke için bir başkan değil yeni bir cumhuriyet gerektiğini söyledi.

5 Ağustos 2014 Saat: 17:58
Başkan değil yeni cumhuriyet gerek
Başkan değil yeni cumhuriyet gerek

Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) İl Örgütü Girişim Komitesi sözcüsü Barbaros Tantan, Emekli-Sen Kocaeli Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. Tantan, Türkiye Komünist Partisi’nin 12. Kongre kararlarını hayata geçirmek üzere siyasi yaşamda yerini alan HTKP’nin, mücadeleyi daha ileriye taşımayı amaçladığını belirtti. Barbaros Tantan şöyle konuştu, “HTKP, komünist hareketimizin bütün birikiminin ve Haziran Direnişi’nin emekçi halkımıza armağanıdır. Ülkemizin en acil ihtiyacı sosyalizmdir. HTKP, içinde yaşadığımız bu karanlık dönemden çıkış yolunu arayan milyonlarca emekçiyle birlikte, sosyalizmi somut bir seçenek olarak örgütleme iddiasının ürünüdür.

 

NEDEN 12. KONGRE?
Yaşanan süreçte, hesap sorabilme ihtimali ortadan kaldırılmış, ileri kadrolar gerek tipoloji bakımından, gerekse dönemsel bakımdan aynı hassasiyetler taşıyan bir profile indirgenmiştir. Çünkü, kadro sorununu kuşak tartışmasına, ‘parti içerisinde genç-yaşlı ayrımı yapıyorlar’a indirgemekle çözmek olası değildir. Partimizin yerel örgütlenme çalışmaları başlamıştır. Üyelerimizin kayıtları güncellenmekte ve yeni üye kayıtları yapılmaktadır. HTKP, işçilerin, gençlerin, kadınların, aydınların, yurtseverlerin, özgürlüğünü isteyen emekçi halkımızın örgütlü gücüdür. HTKP, adının kendisine yüklediği sorumluluğun hakkını verecek, halkımızın biricik kurtuluş umudu olarak sermaye iktidarın sonunu getirecektir.

 

SOSYALİST CUMHURİYET
10 Ağustos’ta sandıklar kurulacak, adaletsiz bir düzenin başkanı kim olsun diye bizden oy istenecek. Özgürlüklerimizin ve geleceğimizin elimizden alındığı, güvencesiz ve kölece koşullarda çalışmanın kural haline geldiği, laikliğin esamesinin okunmadığı, bölgedeki savaşlardan ve katliamlardan beslenen bu gerici rejim Türkiye’ye yakışmıyor. Eşitçe bölüşüp adilce paylaşacağımız, laik, bağımsız ve sosyalist bir cumhuriyet istiyoruz. Bu yüzden, 10 Ağustos’ta sandıkları boş bırakıyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat