Özdilek

Güncel

Başkan, 2 Günde 15 Köy Ziyaret Etti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra’nın köylerine konuk oldu. 2 günde 15 köyü ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, Kandıralı köylüler tarafından büyük bir sevgiyle ağırlandı. Her gittiği köyde çeşitli ikramlarla misafir edilen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Biz köylerimize sevdalıyız. Büyükşehir olarak, her zaman yanınızdayız’’ dedi.
 
KANDIRA’NIN KÖYLERİNE KONUK OLDU
Kocaeli’nin köylerine ayrı bir önem verdiğini her fırsatta dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra’nın köylerine konuk oldu. 2 günde 15 köyü ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu’na Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu, Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve Büyükşehir’in köylerde görevlendirdiği veterinerlerle ziraat mühendisleri eşlik etti.
 
HER KÖYDE İKRAM YARIŞI
Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilerin adeta Kandıra’nın köylerine çıkarma yaptıkları program, renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Karaosmanoğlu’nu gittiği her köyde Kandıralılar, sevgi gösterileri ve çeşitli ikramlarla karşıladı. Başkan Karaosmanoğlu’na Büyükşehir’in hizmetlerinden dolayı teşekkür eden köy sakinleri, düzenlenen toplantılarda ihtiyaçlarını ilk elden duyurma şansını da elde etti.
 
İLK GÜN 8, İKİNCİ GÜN 7 KÖY
Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler ilk gün Kandıra’nın Avdan, Yağcılar, Akıncı, Teksen, Çakmakçılar, Tatar Ahmet, Çalca ve Selametli köylerine konuk oldu. İkinci gün ise Kaymaz Araman, Alefli, Ömerli, Kaymaz Erikli, Ahmet Hacılar, Elmacık ve Topluca köylerine gidildi. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, iki gün süren ziyaret maratonunda köy merkezlerinin yanı sıra çok sayıdaki mahallelerine de konuk oldu. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet Kandıra köylerine düzenlenen ziyaretlere ilk gün Avdan Köyü’nde hep birlikte yapılan kahvaltı ile başladı.
 
KANDIRA’NIN SU SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM
Kendilerini samimi bir atmosferde karşılayan ve çeşitli ikramlarda bulunan köy sakinlerine teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Köylerdeki fırınlarda hazırlanan yemeklerin tadı bir başka oluyor. Köylerimizi gönülden seviyoruz. Bu nedenle şehirden köye göçü başlatacak adımları atıyoruz. Suyu ve yolu olmayan köyümüz kalmasın istiyoruz. Çocuklarımıza, köylerini daha çok sevdirecek oyun parkları yapıyoruz. Kandıra’nın su sorununu kesin olarak çözmek için Namazgah Barajı’nı yapacağız. Böylece 50-100 yıl Kandıra’da köyler de dahil su sorunu yaşanmayacak’’ ifadesini kullandı.
 
KANDIRA GİOSB’U ANLATTI
Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra sırasıyla Yağcılar, Akıncı, Teksen, Çakmakçılar, Tatar Ahmet, Çalca ve Selametli köylerine konuk oldu. Köylerin mahallelerini de dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, gittiği her yerde sevgi seliyle karşılandı. Muhtarların ve köy sakinlerinin hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kandıra’da kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi(GİOSB) çok önemli. Burada sadece gıda üzerine üretim yapılacak. Büyükşehir olarak görevlendirdiğimiz ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz, modern yöntemlerle üretim yapmanız için size yardımcı olacak. Kandıra GİOSB’daki firmalar, işleyecekleri ürünleri bizim bölgemizden almalı. Buna şimdiden hazırlanmalıyız. Bunun içinde güç birliği yapmak ve arazi toplulaştırmasına gitmek çok önemli’’ açıklamasını yaptı.
 
MUHTARLAR: BİR TELEFONLA HİZMET GELİYOR
Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilerin ikinci gündeki durakları ise Kaymaz Araman, Alefli, Ömerli, Kaymaz Erikli, Ahmet Hacılar, Elmacık ve Topluca köyleri oldu. Kandıra Belediye Başkanı Kan’ın Kandıra’ya ve Kandıra’nın köylerine ayrı bir önem veriyor şeklinde nitelendirdiği Başkan Karaosmanoğlu, ikinci günde de gittiği her köyde sokak aralarına kadar incelemelerde bulundu, köy sakinlerinin dileklerini dinledi. Köy muhtarlarıyla köylüler, ‘’Eskiden bir kamyon çakıl almak için bile 4-5 defa şehre gidip, yetkililerin kapısını çalmak zorunda kalırdık. Şimdi bir telefonla iş makineleri köyümüze geliyor. Köylerimiz hayal bile edilemeyecek hizmetler aldı’’ sözleriyle Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.
 
AYAK BASMADIK KÖY BIRAKMAYACAK
Kocaeli’nin köylerini cazibe merkezi haline getirmek istediklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Büyükşehir olarak, her zaman köyümüzün ve köylümüzün yanındayız. Kandıra’nın köyleri de, insanları da çok güzel. Yılların ihmalini köylerimizden de, akıllardan da silmek istiyoruz. İlçelerde bile yapılmayan hizmetleri, köylerimizde yapıyoruz. Köylerimizi daha cazip, daha yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz. Kandıra’da ayak basmadık köy bırakmamak için yola çıktık, köylerimize düzenlediğimiz ziyaret programları önümüzdeki günlerde de devam edecek’’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat