Özdilek

Eğitim

BAŞİSKELE'DE “MAG” İLK YARDIM EĞİTİMİNE BAŞLADI

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başiskele Yeşilyurt mahallesinde MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri) uygulaması devam ediyor.

29 Nisan 2013 Saat: 12:42
BAŞİSKELE'DE “MAG” İLK YARDIM EĞİTİMİNE BAŞLADI
BAŞİSKELE'DE “MAG” İLK YARDIM EĞİTİMİNE BAŞLADI

Kocaeli İlinde 25 mahallede uygulanan Mag yapılanmasının 26. Mahallesi olarak başlatılan çalışmalara Başiskele Yeşilyurt mahallesinden 40 gönüllü MAG Eğitimleri çerçevesinde İlk yardım eğitimini pratik olarak uyguladılar. 

İlk yardım  Eğitimini İlk yardı eğitmeni Ecz. Çaner Göçmez verdi.

Başiskele Yeşilyurt mahallesinde bulunan Levent Kırca- Oya Başar İlköğretim Okulunda devam eden eğitimler 5 Mayıs 2013 tarihine kadar sürecek.

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneğinin Yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Gönüllülere, Afet Bilinci, Arama-Kurtarma, Yangın, İlkyardım, Afet Psikolojisi, Telekomünikasyon ve  Organizasyonla ilgili eğitimler verilmektedir.

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Bahri SOYYİĞİT,   desteklerinden dolayı Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Levet Kırca- Oya Başar İlköğretm Okul Müdürü Kasım Erdoğan’a  teşekkür etti.

Başikele Yeşilyurt mahallesi Mag uygulaması Eğitim, konteynir ve ekipman giderlerini Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı karşılamaktadır.

                                                                         

 

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği

Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), projesi yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla, sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara Depremi’nin ardından, 2000 yılında Kocaeli’nde uygulanmaya başladı.

Afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması Türkiye’de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda “hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma” refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi.  MAG yapılanması, mahalle düzeyinde örgütlenen gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri yarattı. 

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Kocaeli ilinde MAG uygulamasının tamamlanmış olduğu 19 Mahallede Dernek üyesi olan olmayan tüm MAG’lara hizmet vermek, düzenlediği eğitim ve aktivitelerle gönüllülerin motivasyonunu ve kapasitesini arttırmak ve MAG üyelerini kurumsal alanda temsil etmek amacıyla 2004 yılında kuruldu. Kocaeli MAGDER’in üç yüz elli üyesi bulunuyor. Kocaeli, İstanbul,Bursa Yalova ve İzmir İllerinde  110 Mahallede 5500  Mahalle Afet Gönüllüsü bulunmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat