Özdilek

Siyaset

Basın özgürlüğü yok edildi

CHP milletvekili Haydar Akar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

11 Ocak 2016 Saat: 18:28
Basın özgürlüğü yok edildi
Basın özgürlüğü yok edildi

Akar açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden olan düşünce ve anlatım özgürlüğü, gücünü kamuoyundan alan, bireyin haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basınla yaşama geçirilebilir.Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, bireyin, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabilir.

13 YILDIR BASKI VAR

Maalesef ülkemizde özellikle son 13 yılda basınımıza artan baskılar artarak devam ederken, Uluslararası kuruluşların yayınladıkları raporlara baktığımızda; Freedom House’ın son raporunda Türkiye Kısmen Özgür statüsünden ‘Özgür Değil’ statüsüne düşürülmüştür. Bir diğer kuruluş olan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, 2015 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda Türkiye’yi, 180 ülke içerisinde 149'üncü sırada göstermiştir. Böylece Türkiye son 10 yılda 52 sıra gerileyerek Basın Özgürlüğün de sınıfta kalmıştır”.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat