Özdilek

Siyaset

“Başbakan’ı kandırıyor.Yargı’yı yanıltıyor”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

** Şekerpınar Belediyesi eski Başkan Yardımcısı İdris Demir, AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ın arsa davasında Başbakan Erdoğan’ı kandırdığını, Yargı’yı üstelik yanlış karara sevk edecek şekilde yanıltıcı, asılsız, belgesiz söylemlerde bulunduğunu öne sürdü

 
 
İktidardaki AKP’de de fikir aykırılıklarından ötürü yöneticilerden dahi üç ayrı sesin çıkmaya başladığı, bilinmeyene doğru sürüklenen Şekerpınar arsa davasında bir açıklamada İdris Demir’den geldi. 1999-2004 yılları arasında Ali Sönmez başkanlığındaki Şekerpınar Belediyesi’nde başkan yardımcılığı, İmar Komisyonu Başkanlığı, Meclis Başkanvekilliği gibi kilit görevlerde bulunan Demir dün Çatı Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısında Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ı savundu ve haklı olduğunu söyledi.
 
“Bilgisiz, belgesiz, asılsız,
vekile yakışmayan sözler”
 
AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Şekerpınar Belediye eski Başkanı Cemalettin Balcı ile konuyla ilgilenen muhalefet partilerinin gerek Çayırova Belediye Meclis üyelerine, gerekse üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Demir özellikle Ayar ile ilgili zehir zemberek konuşan Demir, “Başbakan’ı bile kandıran Eyüp Ayar bilgisiz, belgesiz, asılsız açıklamaları ile Yargı’yı da üstelik yanlış karara sevk edecek, bir milletvekilliğine asla yakışmayan tutum sergilemiştir. Saçını sarıya boyatması, saçındaki beyazların önüne geçmeyecektir. Bu konudaki asılsız söylemleri de doğruların üzerini örtmeyecek” dedi. 
 
 
 
  “8 yıldır aklı neredeydi”
 
Şekerpınar’da toplam 1049 dosyalı arsa davasının arkasında AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ve kapatılan Şekerpınar Belediyesi’nin son başkanı Cemalettin Balcı’nın olduğunu öne süren İdris Demir, “Eyüp Ayar, 8 yıldır milletvekili. Bu konuda bir eksiklik varsa şimdiye kadar niye gündeme getirmedi. Neden o dönemde, Cemalettin Balcı’ya konuyla ilgili müracaat etmedi de bu sürece bıraktı” dedi. Kişisel kanı belirterek Başkan Balcı’yı Şekerpınar’ı talan etmekle suçlayan Demir şöyle devam etti:
 
“Hesap önce Balcı’ya sorulmalı”
 
“Başkan Balcı, TEM Otoyolu kenarı başta olmak üzere en kıymetli arazileri sanayicilere ve akrabalarına peşkeş çekiyordu. (Kadife Tekstil’i kast ederek) Üzerinde 46 mahkeme kararı bulunan hükümet arazisi üzerinde, bugün 200 bin m2 kapalı alana sahip fabrika inşaatına göz yumdu ve bugünkü değerinin üç katına çıkarttı. Bu dönem bir hesap sorulacaksa önce trilyonlarca lira değer biçilen hazine arazilerinin kimlere ne şekilde verildiği sorgulanmalı.”
 
“Ayar, Yargı’yı yanlış
söylemle yanıltıyor”
 
AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ın hafta başında Eskihisar Köyü’ndeki basın toplantısında yaptığı izahların Yargı’yı üstelik yanlış karara sevk edecek şekilde asılsız, belgesiz, bilgisiz tespitlerle dolu olduğunu belirten Demir şöyle devam etti: “Şekerpınar Köyü’nde arsa kadar nüfus olmadığını söylüyor. 1999’da 4700 seçmen ve 10 bin nüfus vardı. ‘Bir TV fiyatına bile arsa aldılar’ diyor. O gün o arsalar metrekaresi 250 bin TL’den satıldı. Ve o fiyatlar hala bugünün çok üzerinde.
 
“İki kararı da aynı vali imzaladı”
 
Ve aynı dönemde TAYSAD OSB için kamulaştırma istimlakı yapılırken vatandaşa her bir m için 150 bin TL ödendi. Ve her iki kararnamede de aynı valinin imzası vardı. Yani devlet vatandaşa o arsaları, kendi belirlediği fiyatın bile çok üzerinde sattı. Ve hiç kimse o arsaları silah zoruyla almadı. Dönemin valisi, imza atan bürokratları yargılanamıyor. Karar altında imzası var diye dönemin muhtarı bile suçlanıyor ama muhtarın da bu işte bir kabahati yok.”
 
“Peşkeşi Türkiye okudu.
Muhalefet neredeydi?”
 
AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ın elden ele dolaşan arsalarda, “Tapusuz arsa almışlar” söyleminin de tezatlık olduğuna işaret edip, “O yerler tapusuzsa nasıl dava açılır” diye soran İdris Demir ısrarla statü farkı gözetmeksizin muhalefe de yüklendi. CHP, SP ve MHP’de yerel ve Kemal Kılıçdaroğlu, Hikmet Erenkaya, Cumali Durmuş gibi üst düzey siyasetçilerin samimi olmadığına değinen Demir, “Cemalettin Balcı dönemindeki arsa vakaları o dönem yerel basına da, yaygın (Birgün Gazetesi) basına da manşet oldu. O dönem hiçbir muhalefet partisinin ne il ve ilçe teşkilatları, ne de genel merkezleri konuyla ilgilenmedi. Şimdi çıkmış siyasi rant edinmek için ilgilenirmiş gibi yapıyorlar. O dönemlerde aklınız neredeydi” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat