Özdilek

Siyaset

BAŞBAKAN’A YOLZUKLUK SORUSU..

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Hükümetleriniz döneminde bazı bakan, milletvekili, üst düzey parti yöneticilerinin ve yakınlarının yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldiği bilinmektedir. Bu iddialarla ilgili yapılan inceleme veya açılan soruşturma var mıdır? Bunlar hangi olaylardır? Sonuçları nelerdir" diye sordu.


CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan R.T. Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. AKP döneminde yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusunda yapılan somut çalışma ve alınan önlemleri merak eden CHP'li Ayhan, Başbakan'a, şu soruları sordu:
"Ülkemizin rüşvetle mücadelede konusunda bulunduğu kötü tablonun nedenleri nelerdir?
Kamuoyunda Deniz Feneri yolsuzluğu olarak bilinen dosya konusunda Alman mahkemelerinin verdiği kararlar bilinmektedir. Söz konusu dosyaların Türk yargısına ulaşmasının engellediği iddiaları doğru mudur? Deniz Feneri dosyası konusunda gerekenler niçin yapılmamaktadır? Bu yolla kimler korunmaya çalışılmaktadır?
Deniz Feneri örneğinde ortaya çıkan olumsuz tablo, hükümetinizin taraflı tutumu; vatandaşlarımızın yolsuzlukla mücadelede aktif bir rol üstlenmelerini ve bu konuda devlete olan güvenlerini zedelemiyor mu?
AKP'nin kendi yargı sistemini yaratma çabası, Deniz Feneri örneğinde olduğu gibi ucu AKP'ye dayanan yolsuzlukların üzerini örtme endişesinden mi kaynaklanmaktadır?
Özellikle kamunun yaptığı büyük meblağa ulaşan ihalelerinin AKP'ye yakın iş adamlarına verildiği; hem işin maliyetinin yüksek tutulması hem de şartname koşullarına uyulmaması nedeniyle, ciddi kamu zararı oluştuğu iddiaları doğru mudur?
Hükümetleriniz döneminde, yolsuzluğa maruz kalan ya da tanık olan vatandaşlarımız tarafından ilgili bakanlık ve birimlere yolsuzlukla ilgili yapılan şikayet sayısı nedir?

Bu şikayetlerle ilgili açılan soruşturma ve dava sayısı nedir?

Kaçı sonuçlanmıştır?"

ANKARA -

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat