Özdilek

Siyaset

Başbakan Türkiye'nin En Uzun Köprüsünu Batırdı

Dilovası'nda gerçekleşen Asma köprü taşıyıcı dip ayakları (Keson)nın batırma törenine binlerce insan özel otobüsler ve KBB otobüsleri ille taşınamak kalabalık bir katılımcı sayısı elde edilmeye çalışıldı.

15 Mart 2014 Saat: 13:55
Başbakan Türkiye'nin En Uzun Köprüsünu Batırdı
Başbakan Türkiye'nin En Uzun Köprüsünu Batırdı

Hatta KBB başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun seçim otobüsünü bile taşıma işlemlerinde kullandılar.

Herkes oradaydı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli valisi Ercan Topaca ve vali yardımcıları, Bursa valisi AKP Kocaeli milletvekilleri, KBB başkanı  İbrahim Karaosmanoğlu, ilçelerin tüm kaymakamları, il ve ülkelerdeki tüm resmi kurumların müdürleri, AKP Belediye başkanları ve belediye başkan adayları katıldılar. Eski Orman Bakanı Osman Pepe'de törende hazır bulundular. Taşıma su gibi taşınamak getirilenlerin sayısı ise açılış nedeniyle yaklaşık onbin kişi olarak tahmin edildi.

Binali Yıldırım'dan boşalan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğuna oturan Lütfü Elvan, "Sizin 2003 yılında başlattığınız Büyük ulaşım hamlesi bugün devasa projelerin tamamlanmasıyla eyleme dönüşüyor. Mega projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyor ve İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve İzmir'i birbirine bağlayacaktır. Bu köprü dünyanın ün büyük dördüncü asma Köprüsüdür. Yapım değeri 9.5 milyar TL'dir. Projede takvimin önündeyiz ve çalışan sayımız 4379 kişi ile işmakinesi olarak 1700 aracımız çalışmaktadır. 3 milyar 650 milyon TL harcadık. (Binali Yıldırım'ı İzmir belediye başkanı yaptı)

Gebze Orhangazi İzmir otoyolu projesinin 433 kilometrelik körfez geçişi en önemli aşamasıdır. Bu otoyol İzmit körfezini dünyanın dördüncü büyük aska köprüsü olarak yapıyoruz. Bugün eşine az rastlanan 2682 m uzunluğukta Dünşanın dördüncü büyük köprüsüdür. Uzunluğu 42 molan Keson temeller  birleşiyor. Deniz'in altında daha önce hazırlanan temel ayaklarla buluşacak. Sayın Binali ve lütfü kardeşime teşekkür ederim. Bunun yanında asma köprünün tüm işleri planlandığı şekilde sürüyor. 3510 metrelik Samanlı tünelinin iki tüpü de  birleştirildi. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle körfez geçişi asma köprüsü İzmir bölümü çalışmaları tamamlanıyor. Projenin tamamında yüzde seksen kamulaştırma çalışmaları bitirildi, Gebze Orhangazi İzmir otoyolu için 3 milyar 560 milyon harcama yapıldı. Yarısı kamulaştırma bedellerinin yarısını devlet diğer imalat çalışmalarını ise özel sektör üstlendi.

Önce büyük hayaller ve hedefleriniz olması gerekmektedir. Hayallerden yola çıkıyoruz. 1,5 asırlık hayallerden ilham alıyoruz. Mukadderat dahilinde imkansız birşey tanımadık tanımıyoruz. Bu iddialı  projeleri tamamlıyoruz. Olmaz olmaz deme olmaz olmaz. Onun hayatında dikili ağaç yok yuhaladılar. Biz 15 bin km yol yaparız demişti bize takmadılar. Biz 79 senede yapılamayanı yaptık. Biz bu yolmak üzerinde dağları delerek 122 tünel inşaa ettik. Biz engel tanımadık. Dağlar çıktı aştık geçtik. Olmadı Deniz'in altına Marmaray'ı döşedik. Çünkü biz Fatih'in torunlarıyız. Tek tek menzile kavuşuyoruz. Şerleri aşıyoruz. Bizim siyasetimiz gerilim siyaseti değil. Ayrıştırma kutuplaştırma siyaseti değil. Biz sizi Allah için seviyoruz. Biz hiçbir grubun milliyetçiliğini yapmıyoruz. Tüm ülkeyi kucaklayan bir siyasetin örneklerini veriyoruz. Yaşatmanın siyasetini savunduk. Biz çözüm süreci için gayret gösterdik. Hergün acıların yaşandığı bir ülke olmak istemedik. Yeni gerilimleri ve yani çatışma sahalarına izin vermedik. AKP gençliğinin elinde bilet kalem kağıt görürsünüz. Elinde taş sopa silah göremezsiniz. Ama diğerlerini de görüyorsunuz ve ellerinde neler var görüyorsunuz.

Bu Kesonlar tarihe geçecek projelerdir. Türkiye de bu kar güzel gelişmeler yaşanırken bunları yok saymak yok etmeye gayrettir. Ya bu adamların hangisinin bu tür eserler yaptığını duydunuz. Bunlar ilk köprüye bile karşı çıktılar. Bunlardan birşey olmaz. Iradenizi ortaya koyarken yaptıklarımızı gözden geçirin. Kimlik siyasetine değil, ideolojiye değil hizmete oy verin. Bunları yok saymak vatana ihanettir. Devleti çökertmeye çalşmaktır"dedi ve CHP'yi açılışa gelen halka yuhalattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat