Özdilek

Kültür/Sanat

Baş: Bu Servet Bize Kıyamete Kadar Yeter

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin bu coğrafya üzerinde yaşayan genç yaşlı herkese kıyamet sabahına kadar bakabilecek 3 katrilyon dolardan daha fazla servete sahip olduğunu söyledi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin sahip olduğu kaynakların kıyamete kadar yetecek kadar büyük olduğuna dikkatleri çekti. “Türkiye, kıyamet sabahına kadar bu coğrafya üzerinde yaşayan kardeşlerimi, oğullarımı, kızlarımı, gelinlerimi bakabilecek servete sahip durumda” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, “Biz 500 lira, 1000 lira vereceğiz, dediğimizde nereden bulacak diye soruyorlar. Türkiye bu kadar servete sahipken böyle bir soru sorulur mu?” dedi.

Tüketim bir kaynaktır

Milli Ekonomi Modeli’nin bilenen ekonomi sistemlerinden çok farklı bir analiz olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli’nin diğer iktisat sistemlerinin aksine tüketimi bir kaynak olarak gördüğünü söyledi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu:

“Bizim sistemimizde tüketim de bir kaynaktır. Faraza ben size 500 lira para verdim. Bu 500 lira bir yılda 16 defa el değiştirir. 500’ü 16 ile çarparsak bir yılda 8 bin liralık bir işlem hacmi oluşur. Yani bu para herkesin elinde bir fonksiyon icra eder. Herkesin elinde de bir kar getirir. Yüzde 30 kar getirdiğini kabul edersek, 8 bin liranın yüzde 30’u 2 bin 400 lira eder. Ben başta ne vermiştim? 500 lira. Sonunda ne geldi? 2 bin 400 lira. İşte bu anlattığımı kafası almayanlar Haydar Hoca nereden bulacak, diye soruyorlar.”

100 bin liranın altında geliri olana vergi yok

Bağımsız Türkiye Partisi iktidarında 100 bin liranın altında geliri olandan tek kuruş vergi alınmayacağını söyleyen Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: “Türkiye’de verdiğimiz imkânlarla kazanılan servetler olacak. Asıl vergiler bu kazananlardan alınacak. 100 bin liradan az kazanan kardeşlerimden bir tek kuruş vergi alınmayacak. İşçiden vergi alınmayacak. Memurdan, emekliden, çiftçiden, köylüden tek kuruş vergi alınmayacak. Vergi kimden alınacak? Bir yılda 100 bin liradan fazla kazanan kişilerden vergi alınacak. İşte bunlardan aldığımız vergileri de ayrı bir gelir hanesinde toparlayacağız. Kısaca bizim sermayemiz bu. Cebimizdeki, kasamızdaki paramız bu. Hiç kimse dert etmesin bunu biz yapacağız ve göreceksiniz o zaman Türkiye cennet gibi bir ülke olacak. Hiç kimse bir şeye muhtaç olmayacak. Milletim bana Allah razı olsun diyecek inşallah. Biz de meşhur bir dua var; ‘Yarabbi bunu eken, doğurandan sen razı ol. Bu ne mübarek bir ananın evladıdır’ diye milletimin duasına mazhar olmak için gayret ediyoruz.”

Kelin ilacı olsa başına sürer…

Milli Ekonomi Modeli’nden kopya çekerek millete bazı şeyler söyleyen yılların siyasetçilerine ‘bunlar verilebiliyordu da yıllardır neredeydiniz’ diye soran BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Kel derman bulsa baçına sürermiş. Bunlar millete bir şey veremez. Bu verilebiliyordu da 30–40 seneden beri neredeydi bunlar? Dikkat ederseniz benim görüşlerimi alarak size söylüyorlar.Benim görüşlerim ekonomi tarihinde yenidir. Ekonomi tarihi üretim eksenli analizlerden yola çıkarak sistemler ortaya koymuştur. Biz ise tüketim eksenli analizden yola çıkarak bir model oluşturduk. Bunun manası ne biliyor musunuz? Manası, ben çöpçüden yola çıkarak işe başladım. Hamaldan, işçiden, fukaradan, kadınlarımızdan ve karnı aç olandan işe başladım. Bizim ortaya koyduğumuz iktisat sistemi çok farklıdır. Bunların bunu düşünmeleri mümkün değildir. Çünkü böyle bir mantalite ve mantık bu güne kadar bunlar ne okumuşlar ne de görmüşler. Örflerinde, adetlerinde ve geleneklerinde böyle bir şey yok. O bizde var. Onun için biz dediklerimizin hepsini yapacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat