Özdilek

Eğitim

Baro Başkanı, Gökçe, Kariyer Günlerinde

Kocaeli, İzmit Yıldırım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘’KARİYER GÜNLERİ’’ etkinliğinin konuğu, Kocaeli Baro Başkanı Sertif GÖKÇE oldu.

3 Mayıs 2016 Saat: 09:38
Baro Başkanı, Gökçe, Kariyer Günlerinde
Baro Başkanı, Gökçe, Kariyer Günlerinde

Baro Başkanı Sertif GÖKÇE, ‘Mesleki Beceriler ve Meslekte Başarıyı Yakalama’ konulu söyleşide okulun Adalet alanında eğitim öğretimine devam eden 10. Sınıf öğrencilerine meslekte geçirdiği yıllarına dair tecrübe ve bilgilerini aktardı, öğrencilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

   Mesleğini severek yaptığını ve hiç pişmanlık duymadığını söyleyen Gökçe öğrencilerimize ilk ve en önemli olarak söylemek istediğinin, sevdiği mesleği yapmaları olduğunu belirtti. Başarı için hedeflerimizin ilk günden itibaren belli olmasını ve o hedef için çalışılması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerimize şimdiden mesleklerini seçmeleri ve o doğrultuda kararlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini hatırlattı.

   Gökçe, avukatlık mesleğinin yasalarda dahi kutsal olduğunu ifade ederken iyi bir avukat olabilmek için öncelikle iyi bir psikolog, iletişim uzmanı, sosyolog olmalıyız, spor, sanat, sosyal aktivitelerle yakından ilgilenmeliyiz, farklı alanlarda yeterli bilgiye sahip olmalıyız, en az 2 yabancı dili iyi derecede bilmeliyiz dedi.

    Gökçe konuşmasına baronun ne olduğunu, nerelerde kurulabileceğini açıklayarak devam etti. Baronun önemini açıklarken baroların ildeki hukukun üstünlüğünü temsil eden, ildeki demokrasi ve insan haklarını koruyan kurum olduğunu,  başkanının il protokolünde beşinci sırada yer aldığını vurguladı.

 Okul Müdürü İbrahim Yıldırım, Gökçe’nin bilgi ve tecrübelerinden her zaman faydalanma temennisinde bulundu ve okul yönetici, öğretmen ve öğrenciler adına teşekkürlerini sundu.

 Kocaeli Baro Başkanı Sertif GÖKÇE söyleşi sonrası Kocaeli İzmit Yıldırım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Yıldırım ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

                                                                                           

         Haber  Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat