Özdilek

Siyaset

Barış Yürüyüşü kavgalı bitti

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Barış Bloku tarafından Merkez Bankası önünden başlatılan yürüyüş, karşıt görüşlü grupla çatışması yürüyüşü engelledi

2 Eylül 2015 Saat: 17:51
Barış Yürüyüşü kavgalı bitti
Barış Yürüyüşü kavgalı bitti

Yürüyüş başladığında karşıt görüşlü gruplar birbirine girdi. Gruplara polis müdahale etmesiyle olaylar büyümeden engellendi.

Çevik kuvvet ekipleri ile birlikte TOMA’lar da yürüyüş yolunda bekletildi. Yürüyüş yapmak isteyen gruba, emniyet mensupları izin vermedi.

 

 

Yürümek isteyen gruplar adına Barış Bloku’ndan temsilciler emniyet mensupları ile bir araya gelerek uzun süreli ve karşılıklı birbirlerini ikna etmeye çalıştı. İki taraf uzlaşamadı. Barış Bloku Cumhuriyet Caddesi üzerinde Acısu bağlantısında polis ekipleri tarafından durduruldu.

Barış için yürüyüş yapmak isteyen gruptan alternatif gösteri  

Yürümek isteyen grup, polis engeline takılınca alternatif protesto biçimleri denedi. Gruptan bazıları polis barikatının önüne yattı. Sırayla yere dizilen protestocular bedenleri ile “Barış” kelimesini yazdılar. Bu esnada ise sloganlar ve dövizlerle hükümete karşı tepkilerini gösterdiler.

 

 “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İzmit’te PKK istemiyoruz” şeklinde sloganlar atan grup daha sonra Yürüyüş Yolu’nun Sabri Yalım Parkı tarafına doğru cephe alarak burada da sloganlar atarak “Hepiniz o…ç…” şeklinde küfürler etti. Çevik Kuvvet polisi ise Yürüyüş Yolu’nun hem ön tarafını hem arka tarafını kontrole alarak güvenliği sağladı.

Yaşanan olayın ardından Barış Bloğu adına basın açıklamasını okuyan Kocaeli Üniversitesi Doç. Dr Nilay Etiler, “Bizler, her kültürden, etnik kimlikten, inançtan, dilden insanlar olarak, diktatörlük ve zorbalık heveslisi bir iktidarı devamı uğruna dayatılan bu savaşı kabul etmiyoruz” dedi. Etiler, konuşmasının devamında“ Tabutları konuşma kürsüsü yapanlar 40 koruma ile gezip “ şehit olmak istiyorum” diyenler, cenaze evinde “ ne mutlu size” diye tebessüm edenler hemen hemen tamamına yakını çocuklarını bedelliden faydalandırdığı “ cüzdan-ı redçiler” kısaca başkalarının çocuklarını kolayca cepheye gönderen bu iktidar ve onun sözcülerinin halkı sindirerek yağma, talan düzenlerini devam ettirmek için AKP faşizmine karşı eşitlik, özgürlük, barış içinde insanca bir yaşam için direneceğiz” diye konuştu. Bir süre daha gergin bir biçimde bekleyen kalabalık daha sonra dağıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat