Özdilek

Siyaset

Barış Yürüyüşçüleri Kocaeli'den Geçti

Kocaeli Barış Platformu, İstanbul Beykoz ‘dan Hakkari ‘nin Şemdinli ilçesine barış için yürümek isteyen üç kişilik ekibi ilimizden geçti.

11 Temmuz 2016 Saat: 19:09
Barış Yürüyüşçüleri Kocaeli'den Geçti
Barış Yürüyüşçüleri Kocaeli'den Geçti

Vedat Çamlı, Resul Kalyoncu, Mustafa Aksoy isimli 3 arkadaşın İstanbul’dan Şemdinli’ye başlattığı bin 826 kilometrelik barış yürüyüşünde bir durağı da Kocaeli oldu. 3 kişilik ekibi burada Kocaeli Barış Platformu üyeleri karşıladı. Mustafa Aksoy ve Resul Kalyoncu isimli iki arkadaş, bir yıl önce 52 günde tamamlanan Beykoz’dan Sarp’a barış yürüyüşü yapmış, birkaç gün önce bir arkadaşlarının daha katılımıyla üç kişi olarak Beykoz’dan Şemdinli’ye yürüyüş yapmak isterken, yürüyüş izinsiz olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmışlardı. Kocaeli Barış Platformu sözcülerinden Ömer Faruk Gergerlioğlu ve üyeler tarafından Sabri Yalım Parkı’nda karşılanan 3 arkadaş burada yürüyüş amaçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlk açıklamayı ise Kocaeli Barış Platformu Temsilcisi Ömer Faruk Gergerlioğlu yaptı.

 

ice1-036.jpg

 

HER ALANDA BARIŞ

Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı “Bugün 3 değerli idealist arkadaşımızı İzmit’te karşıladık. Kendilerine yaptıkları bu barış yürüyüşü için teşekkür ediyoruz. 3 arkadaş birkaç gün önce İstanbul’dan hareket ettiler ve 3 ayda buradan Şemdinli’ye kadar yürüyecekler.  Davaları,  dertleri bu toprakların barışı. Her alanda barışın olabilmesi için son derece idealist, insani bir gayret içerisindeler biz de kendilerini tebrik ediyoruz ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu bu ortamda barış için bu tür yürüyüşlerin ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz”

 

AYNI HAVAYI SOLUYORUZ

Ardından barış yürüyüşünü gerçekleştiren isimlerden olan Vedat Çamlı yürüyüş amaçları hakkında bilgi vererek şunları söyledi“Ben Kars Sarıkamış doğumluyum. Bizim bu yolculuğa çıkmamızdaki en büyük sebep dünyanın içinde olduğu durum. Sadece ülkemiz için değil dünya için, sadece insanlar için değil, kediler köpekler için de yürüyoruz. Seslenişimiz tüm insanlığadır. Bu sesleniş sadece bir kesime değil, tüm insanlığadır.  Kanların akmaya, sapkınlıkların sürmeye devam ettiği bugünlerde ihtiyacımız olan ve bizi ayakta tutacak olan şeyler barış ve sevgidir. Aynı topraklarda yaşıyor, aynı gökyüzüne bakıyor, aynı havayı soluyoruz. Nedir bizi farklı kılan? lrkımız mı, dinimiz mi yoksa dilimiz mi?

 

BİRLİKTE YAŞAMAYI SEVMELİYİZ

Hepimiz insanız; ağlıyoruz, gülüyoruz, seviyoruz ve oluyoruz. Daha anlamlı bir Yaşam, daha güze] bir dünya için insanları birbirinden ayıracak, ayrıştıracak tutumlara değil, birleştirecek vicdanlara ihtiyaç vardır. Duyarlılığı uyandıracak her bir adım, kazanılacak bir can olabilir. Geçen yıldan bu yana "barış ile kalın" sözüyle çıkılan bu yolda ülkemizin içinde bulunduğu duruma dikkat çekmek amacıyla başlatılan Barış Yürüyüşü'nü Şemdinli'ye sürdürüyoruz.  Hepimiz aynı gökyüzünü paylaşıyoruz beraberiz ve birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Fakat şiddetin farkettirmeden hayatlarımıza etki etmesi ile "kanıksamak" kavramı lugatımıza girdi; Öldükçe alışıyor, alıştıkça ölüyoruz.

 

KATILMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI

Unutmayalım ki bizler insanız, yaşadığımız kadar varız. Birbirimize başka bir dünyanın mümkün olabileceğini, bütün fikirlerin birlik, beraberlik ve barış ortak paydasında toplanabileceğini göstermek amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. 07.07.2016 sabahı başlattığımız yürüyüş boyunca hiçbir bayrak, hiçbir flama açılmayacak, hiçbir slogan atılmayacaktır. Gelin barış ve sevgi için yapılan bu yürüyüşte iyileştirebildiğimiz her şeye beraber şahit olalım. Bize katılmak isterseniz, mesaj yolu ile ulaşabilirsiniz. Her insan ayrı bir renktir. Dünya farklı farklı renklerin birlikteliğiyle güzeldir. Gök kuşağı olmak için hep beraber yürüyelim, Barışla kalın.”

 

YÜRÜYENLER BAYRAKLARI YERDEN TOPLUYOR

Çamlı’nın ardından ise sözü Resul Kalyoncu aldı ve şunları söyledi: Barış istemek bizi taraf değil insan yapar. İnsan olabilmek için sadece nefes almak değil, her şeyi görebilmemiz gerekiyor. 4 gün önce yola çıktık. Buradan da Şemdinli’ye devam edeceğiz. Belki vardığımızda barışı getiremeyeceğiz ama bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Çamlı’nın ardından ise sözü Resul Kalyoncu aldı ve şunları söyledi: Barış istemek bizi taraf değil insan yapar. İnsan olabilmek için sadece nefes almak değil, her şeyi görebilmemiz gerekiyor. Yol ve otoban kenarlarındaki bayrakları temizleyip arkamızdaki eskort memurlara teslim ediyoruz. Bu ülkede yürüyenler bayrakları yerlerden topluyorlar. Bizim ülke olarak bunu yapmamız gerekiyor ve halk olarak da birbirimizi tutmamız gerekiyor.  Konuşmaların ardından 3 arkadaş yürüyüşlerine devam etmek üzere Sakarya’ya doğru yola çıktı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat