Özdilek

Siyaset

Barış’a Fidan Diktiler

Barışabak Derneği tarafından başlatılan batıdan doğuya, doğudan batıya kardeşlik mesajları projesinin İstanbul’dan yola çıkan ‘Barış Treni’ İzmit’e geldi.

11 Mart 2015 Saat: 15:52
Barış’a Fidan Diktiler
Barış’a Fidan Diktiler

20 Mart’ta Diyabakır’da olacak Barış Trenini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Ak Parti milletvekili aday adayları, Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği üyeleriyle barışseverler karşıladı.

 Etkinliğin Belsa önündeki bölümünde Barışa Bak Derneği adına bir konuşma yapan Prof. Dr. Atilla Yayla, “ ülkemiz yok yere 30 yıl boyunca evlatlarını kaybetti. Savaş bize kaybettirdi ancak barış bize çok şey kazandıracaktır” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında asırlarca birlik beraberlik içinde yaşadığımızı hatırlatarak” Barış Treni ilk molasını İzmit’te verdi. Atatürk de Cumhuriyetin ilanını ilk kez şehrimizden duyurmuştu. İzmit ilklerin şehri olup Türkiye’nin mozaiğidir. Çözüm sürecinin bir paydası olmaktan mutluyuz, onurluyuz. Bazı güçler, birlik beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Yüzyıllarca etle tırnak gibi olan milletimizi parçalamak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Tek gayemiz var o da analarımızın gözyaşlarını dindirmek. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çıkılan bu barış yolunda bir olacağız, iri olacağız, diri  olacağız” dedi.

 Barış’a Fidan Diktiler

 Konuşmaların ardından Sabri Yalım Parkı’na barış için fidan dikildi. İzmit Belediye Başkanı Doğan burada katılımcılara “barışın tatlısı Pişmaniye olsun” diyerek pişmaniye ikram etti. Etkinliğin son bölümünde çözüm sürecinin neresindeyiz konulu bir panel düzenlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat