Özdilek

Güncel

Bankacı çift’ten akıl almaz soygun

Bir bankada kasa sorumlusu olarak çalışan Nurgül U(33) isimli bayan, çalıştığı bankadan akıl almaz bir yöntem ile her gün para çaldığı ve bunu işsiz bankacı olan eşi ile birlikte harcadığı iddiasıyla gözaltına alındı.

22 Şubat 2013 Saat: 20:03
Bankacı çift’ten akıl almaz soygun
Bankacı çift’ten akıl almaz soygun
Kocaeli İzmit İlçesinde faaliyet gösteren özel bir bankadaki akıl almaz soygun,  2 gün önce ortaya çıktı. İddialara göre yaklaşık 5 yıldır aynı banka şubesinde çalışan ve kasa sorumlusu olarak görev yapan Nurgül U.   isimli şahıs, kendisinin yürütmüş olduğu görevlerin bir kısmını, yapılacak hizmet alımı ile özel bir şirketin yürüteceğini ve ATM hesaplarının onlara devir edileceğini öğrenmesi üzerine rahatsızlandığını, eczaneden ilaç alıp geleceğini söyleyerek bankadan ayrıldı.  Nurgül U’nun bankaya dönmemesi ve telefonlara cevap vermemesi üzerine durumdan şüphelenen ve hesapları inceleyen banka yöneticileri, yaklaşık 2 yıl gibi bir sürede hesaplarda var gösterilen 1 milyon 800 lira paranın aslında olmadığının farkına vardı. Durumu hemen polise bildirdi. Olayın şüphelisi olan kadın ve işsiz olduğu öğrenilen kocası Fatih U(38) Sapanca’da yakalandı.
İddialara göre hesapların teslim edileceğini ve suçunun ortaya çıkacağını anlayan bayan bankacı hemen eşini arayarak, kocasına günlüğü 500 liradan kiraladığı lüks araç ile önce istanbul’a gidip birçok yerden yaklaşık 15 bin liralık şans oyunu oynadıktan sonra, Sakarya’da almış olduğu evine giderken Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Sapanca mevkiinde yakalandı. Şahıslarla birlikte oynadıkları çok sayıda şans oyununun kâğıtları, 15 bin lira değerinde altın ve doviz ile türk parasından yaklaşık 20 bin lira para çıktı.  Bugüne kadar lüks içinde yaşadıkları, Nurgül U’nun kendisine bir ev ve araba aldığı, eşine günlüğü 500 liradan lüks araç kiraladığı, bir çok yurt dışı gezisine gittikleri ve yakınlarını da götürürek hediyeler aldıkları iddia edilen çift yakalandıkları araçla birlikte asayiş şube müdürlüğüne getirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde ifade veren bayan bankacının,  yaklaşık 2 yıl önce kredi  kartı borcu olduğu, 3 bin liralık borcu ödemek için  kendisine bağlı olan kasa  ile 30’a yakın ATM’ye gelen ve giden paralar ile oynamalar yaptığını, ATM’ye yatan parayı sistemde 50 gösterip, aslında 40 gönderdiği, borcunu ödedikten sonra ise zenginliğin nasıl bir duygu olduğunu tatmak istediklerini, sonrasını hiç düşünmeden parayı harcadıklarını   söylediği iddia edildi. Yine çiftin olayın ortaya çıkacağını anlayınca yüksek miktarda para ile şans oyunu oynadıklarını, amaçlarının parayı bulup aldıkları parayı ödemek olduğu iddia edildi. Evli ve 2 çocuk sahibi olan  çift ifadelerinin ardından  Emniyeti su istimal yolu ile  haksız kazanç sağlamak ve görevi kötüye kullanmak iddiaları ile adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat