Özdilek

Güncel

BAL-TÜRK 18 Ocak'ta kongreye gidiyor

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği kongre öncesi Balkan Kültür Evinde kahvaltı programında buluştu.

11 Ocak 2015 Saat: 12:55
BAL-TÜRK 18 Ocak'ta kongreye gidiyor
BAL-TÜRK 18 Ocak'ta kongreye gidiyor

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği 17. Olağan Kongresi öncesi Balkan Kültür Evinde kahvaltıda bir araya geldi. Dernek Başkan Bayram Çolakoğlu, 18 Ocak Pazar günü Sekapark Otel düğün salonunda yapılacağını duyurdu. Kahvaltıya Başkan Bayram Çolakoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

 

18 OCAK’TA KONGRE

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, Balkan Evinde gerçekleştirilen kahvaltı programında yaptığı açıklamada 18 Ocak’ta 17. Olağan Kongrelerini yapacaklarını söyledi. Mevcut başkanın tekrar aday olacağı kongreye henüz bir aday çıkmadı. Çolakoğlu, Balkan Türklerinin sıkıntıları hatırlatarak, “Balkan Türkleri, evladı Fatih'in Anadolu'ya gelmesidir. Balkan Türkleri vatanlarından kopup Anadolu'ya gelmiş ve burada yeniden bir hayata başlamanın zorluğunu yaşamıştır. Bu zorlukları aşmamızda bizlere destek olan başbakanlık yurt dışı ve akraba topluklar başkanlığına teşekkür ediyorum. Balkan Türklerini kendi asıllarından koparmaya çalışanlar bunu başaramadılar ve Balkan Türkleri burada kendilerine yeni bir hayat kurmayı başardılar. Bugün Balkanlardan gelen öğrencilerin birleşme yeri oldu Kocaeli. Bunu Balkan Türkleri olarak hep birlikte başardık” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat