Özdilek

Ekonomi

BAL İŞİ ÇOK BALLI OLACAK

Türkiye Arı Yetiştiriciler Merkez Birliğine bağlı olan Marmara ve Batı Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren 18 arı yetiştiriciliği birliği, Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliğinin ev sahipliğinde sivil toplum merkezinde bir araya geldi.

9 Şubat 2013 Saat: 16:56
BAL İŞİ ÇOK BALLI OLACAK
BAL İŞİ ÇOK BALLI OLACAK
Toplantıya; Türkiye Arı Yetiştiriciler Merkez Birliği Genel Başkanı Bahri Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Necati Aydın, Ziya Şahin, Cafer Kaba, Mustafa Yazıcı, Fahri Saylak ile denetim kurulu üyeleri Necmi Yazıcı, Zekeriya Aydın, Cahit İleri ve Kocaeli şube başkanı Hüseyin Yılmaz katıldı. Her ihtiyaç duyduklarında bölgesel toplantı yapacaklarını kaydeden genel başkan Bahri Yılmaz, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yürüttüğümüz arı kayıt sistemi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bal ormanlarının oluşturulması konusunda mutlaka talepte bulunun. Çünkü bal ormanı taleplerini Orman ve Su İşleri Bakanlığı yerine getirecek. Ayrıca, ayçiçeği üretilen bölgelerde kullanılan zirai ilaçlar nedeniyle buralarda arıcılık yapan üreticilerimiz zarar görüyor. Bunların önlenmesi için çabalıyoruz” dedi. İlimizde yapılan arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi veren Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Birliğimize bağlı 650 arıcımız var. Bir yılda 100 tonu kestane balı olmak üzere 800 ton bal üretiyoruz. Bal konusunda piyasada yaşanan spekülasyonlara son vermek amacıyla birlik olarak bir ay içinde kendi ürettiğimiz balları ‘Kar Bal` adıyla piyasaya çıkaracağız. Kar Bal, Kocaeli`nin ilk marka balı olacak. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından toplantı akşama devam etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat