Özdilek

Güncel

Bakır hırsızlarını Tren engelledi

Kartepe Derbent’te yapımı devam eden banliyö hattındaki kabloları çalmak isteyen hırsızlar, trenin gelmesiyle söktükleri kabloları bırakarak olay yerinden kaçtı

13 Aralık 2014 Saat: 17:25
Bakır hırsızlarını Tren engelledi
Bakır hırsızlarını Tren engelledi

Korunaksız olması ve geniş bir alanı kapsaması nedeniyle hırsızların en büyük hedefi haline gelen yüksek hızlı tren hattı yine hırsızların saldırısına uğradı. Gece saatlerinden Kartepe Derbent Köprü altına gelen hırsızlar, hızlı tren hattının yanından uzanan ve yıl başından sonra faaliyete geçmesi öngörülen banliyö hattının Derbent bölgesinden geçen ve parkur pakur olan kablolardan bin 167 metrelik parkurun 300 metre bakır kablo kesti.

 

TREN GELİNCE KAÇTILAR

Parkurdaki bin 167 metrelik kablonun tamamını kesmeyi hedefleyen hırsızlar geçe geçen yük trenini görünce  kestikleri bakır kabloları bırakarak kaçtı. Yük treni ise yoluna devam ederken raylarda bir cisme çarpınca durdu. Treni durduran görevlilerin yaptığı kontrollerde raylarda kesilmiş kablolar bulundu. Bunun üzerine demir yolu ve tren görevlileri polise haber verdi. Olay yerine ulaşan polis ekipleri tren görevlileriyle birlikte inceleme yaptı.

 

6 BİN LİRALIK BAKIR KABLO

Yapılan incelemeden bin 167 metrelik parkurdaki bakır kabloların 300 metrelik kısmının kesildiği belirlendi. Metresi 20 lira olan 300 metre bakır kabloların yaklaşık 6 bin lira değerinde olduğu öğrenilirken bir kısmı kesilen hattın kalan kısımlarının da değiştirileceği belirtildi. 300 metrelik kablonun kesilmesiyle bin 167 metrelik zarar görürken hırsızların yaklaşık 20 bin lira devlet demir yollarına zarar verdiği belirlendi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat