Özdilek

Ekonomi

Bakan Yıldız, Gebze’de tasarruf projesini anlattı

“Enerji Hanım” ve “Enerji Çocuk” projelerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği enerji tüketiminin yüzde 27’sinin yapıldığı sanayide enerji verimliliğini artırmak için düğmeye bastı.

8 Şubat 2014 Saat: 21:49
Bakan Yıldız, Gebze’de tasarruf projesini anlattı
Bakan Yıldız, Gebze’de tasarruf projesini anlattı

“Güçlü Sanayi Verimli Enerji” sloganıyla yola çıkılan “Enerji Verimli Sanayi” projesi, sanayi kuruluşlarında belirlenen 13 enerji verimlilik artırıcı proje alanıyla on yılda 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu oluşturmayı hedefliyor. Hükümet, ayrıca enerji verimliliğine yatırım yapan sanayicileri, yatırımın yapıldığı bölgeye bakılmaksızın 5. bölgeye yapılan yatırımlardan faydalandıracak.


65 MİLYAR TL TASARRUF

Enerji Verimli Sanayi projesinin ikinci adımında Bakanlığın, sanayicilerin enerji verimliliği yatırımlarını kolaylaştırmak amacıyla aldığı bu önemli kararlar, Gebze Bölgesindeki sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandı. Yıldız, “Güçlü Sanayi Verimli Enerji” sloganıyla yola çıkılan projenin sanayi kuruluşlarında belirlenen 13 enerji verimlilik artırıcı proje alanıyla on yılda 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Bu tasarruf; 16 bin okul, 3 bin 200 tam teşekküllü hastane, 10 boğaz köprüsü, 10 havalimanı, 7 Atatürk barajı ve 6 ünite nükleer santral için gerekli olan kaynak anlamına geliyor.

 

KOCAELİ İLK ÜÇ SIRADA

Enerji Verimli Sanayi Projesi’nin Gebze ayağında konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu da Kocaeli’nin enerji tüketiminde, Türkiye genelinde ilk üç sırada yer aldığını belirtti. Tüketimin fazla olması sebebiyle enerjide verimliliğin ve tasarrufun gerekliliğinin daha da ön plana çıktığını ifade eden Eyüboğlu, “Yapacağımız tasarruflar ile kendimiz için küçük; fakat ülkemiz için bu büyük verimlilik hareketine, hem günümüz dünyası için ve daha önemlisi gelecek nesillere daha temiz ve kaliteli bir dünya bırakmak için sanayici iş adamlarımızın da gerekli desteği vermesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat