Özdilek

Eğitim

Bakan Işık Kartepeli Mucitlerin Yanında

Kartepe’nin Minik Bilim Adamları Yetişiyor.

9 Kasım 2016 Saat: 20:10
Bakan Işık Kartepeli Mucitlerin Yanında
Bakan Işık Kartepeli Mucitlerin Yanında

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi çocukları, SEKA Mehmet Ali Kağıtçı Kâğıt Müzesi’nde bunan Küçük Mucitler Atölyesi’nin açılışında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e yeteneklerini gösterme imkanı buldular.

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi Evleri, geleceğin teknolojilerini merak eden ve bilime ilgi duyan bilgi evi çocuklarını, robotik ve robot programlama eğitimleri ile bilim insanı olma yolunda teşvik edip, destekliyor. Kocaeli Bilim Merkezi'nde Robotik ve Robot Programlama eğitimleri alan teknoloji meraklısı  Bilgi Evi öğrencileri, eğitimlerde öğrendikleri bilgilerle yeteneklerini birleştirerek  hazırladıkları projeleri SEKA Kâğıt Müzesi açılışında devlet büyüklerine sergileme fırsatı buldu.

Kartepe’nin Minik Bilim Adamları Yetişiyor

Miniklerin projelerini Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte ilgiyle dinleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  “Çocuk mucitlerimizin gözlerindeki ışığı ve heyecanlarını görmek mutluluk verici. Hayal güçlerini ve bilgilerini kullanarak küçük akılları, büyük hedefleri ile geliştirdikleri projeleri görünce, geleceğimizin zeki ve becerikli çocuklarımız ile emin ellerde olacağına inancımız artıyor. Bizim görevimiz de onların mirasını en iyi şekilde muhafaza edip, vakti geldiğinde emaneti teslim etmektir. Bu pırıl pırıl yavrularımıza destek olan Başkanlarımızı, öğretmenlerini ve ailelerini de kutluyorum” dedi. 

Küçük Mucitler Atölyesi’nin açılışından önce buradaki çalışmalarına başlayan Kartepe Bilgievlerinin 8 öğrencisi, laboratuvar eğitimleri ile geleceğin teknolojilerini öğrenmeye ve uygulamaya, yeni projeler geliştirmeye devam edecek.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat