Özdilek

Sağlık

Bakan Ergün hastane açtı

l Özel İdaresi tarafında Kartepe Dumlupınar Mahallesi’nde 1 milyon 400 bin liraya yaptırılan Kartepe Semt Polikliniği Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla açıldı. 8 uzman doktoru bulunan poliklinikte 50 personel

15 Mart 2013 Saat: 13:14
Bakan Ergün hastane açtı
Bakan Ergün hastane açtı
İl Özel İdaresi bütçesinde Kartepe Dumlupınar Mahallesi`nde 1 milyon 400 bin liraya yaptırılan ve 5 aydır faaliyette bulunan Kartepe Semt Polikliniği`nin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AKP`li milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Semt polikliniğinin bahçesinde yapılması planlana açılış töreni havanın yağmurlu olması sebebiyle poliklinik içine alındı. Bakan Ergün ile üç milletvekilinin katıldığı açılışa AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ise şehir dışında olduğu için programa katılmadı.

BAKANLI VEKİLLİ AÇILIŞ
Açılışa bakan Ergün`ün yanı sıra Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker ve Zeki Aygün, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ile çok sayıda davetlim katıldı.

YATIRIMLAR ARTACAK
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında ilk olarak İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz söz aldı. Durmaz, poliklinik hakkında bilgi verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe`nin her yerinden ulaşılabilecek   ve güzel bir semt polikliniğinin açıldığını söyledi. Vali Ercan Topaca ise Kocaeli`de sağlık yatırımlarının sürekli olarak artacağını kaydetti. Topaca`nın ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün söz aldı.

SAĞLIKTA BÜYÜK GELİŞME OLDU
İnsanın hastalanmadan sağlığın önemini anlamadığını kaydeden Bakan Ergün,  sağlık yatırımlarının önemine dikkat çekti. Sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler olduğunu aktaran Bakan Ergün, “Bugün en ağır hasta bile en iyi hastaneye çok kısa sürede ulaşabiliyor. İhtiyaçlarımız sınırsız ancak kaynaklarımız sınırlı. Bu sebeple elimizde bulunan kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Burada güzel sağlık hizmetlerinin verileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte açılış yaptı ve semt polikliniğini gezdi.

MİNİ HASTANE GİBİ
İl Özel İdaresi tarafından bin 800 metre kare alan üzerine yaptırılan, semt polikliniği, üç kat artı bodrumdan oluşuyor. 8 uzman doktorun görev yaptığı semt polikliniğinde yardımcı sağlık görevleriyle birlikte toplamda 50 kişi görev yapıyor.  Poliklinik, üroloji, kulak burun boğaz, genel cerrahi, ortepedi, göz hastalıkları, göğüs hastalıkları, dahiliye ve nöroloji poliklinikleri bulunuyor. Seka Devlet Hastanesi`ne bağlı olarak faaliyet gösteren poliklinik, 1 milyon 400 bin liraya mal oldu. Merkezde doktor sayısı yakın bir zamanda 13`e çıkarılacak ve kadın doğum ile çocuk hastalıkları bölümü açılacak.
 
DEVLETİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİK
Kartepe Semt Polikliniği`nin ardından Bakan Nihat Ergün, milletvekilleri ile birlikte yakın bir zamanda açılan Kartepe ilçe binasını gezdi. Bakan Ergün burada partililer tarafından karşılandı. Burada konuşan Ergün,  ilçe binasını oldukça beğendi. İl başkanı Mahmut Civelek`e inceden mesaj veren Ergün, il binasının da böyle bir binaya sahip olmasını istedi. Türkiye`de milletin işine karşına devlet anlayışını değiştirdiklerini aktaran Ergün, “Devlet milletin her şeyine karışmaktan kendi işini yapamıyordu. Devletin yönünü buradan kendi işine bakan devlet yönüne çevirdik” dedi.

AÇILIŞ İÇİN 365 GÜN YETMİYOR
Terör sorununa değinen Ergün, “Türkiye`nin önünde yaz aylarında hortlayan kışın ise çekilen bir terör prangası kaldı.  Bunun çözümüne de yaklaştık. Türkiye iyi bir çözüm ivmesi yakaladı. Terör atacağımız adımları yavaşlattı. Silahlar olmasıydı daha iyi adımlar atardık. Halkın arkasında durduğu bir konunun başarılamaması gibi bir şey olamaz” açıklamasında bulundu. Yapılan yatırımlara değinen Ergün, “Yaptığımız yatırımların açılışına yetişemiyoruz. Her gün bir açılış yapsak 365 gün bize yetmez. Bazen 100- 200 yatırımın toplu açılışını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat