Özdilek

Siyaset

Bakan Ergün: "21. Yüzyıla Karşı Mücadele Vermemiz Lazım"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli" programına katıldı.

2 Mart 2013 Saat: 20:50
Bakan Ergün: "21. Yüzyıla Karşı Mücadele Vermemiz Lazım"
Bakan Ergün: "21. Yüzyıla Karşı Mücadele Vermemiz Lazım"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli" programına katıldı. Programda konuşan Ergün, obeziteyle mücadele etmek için yediklerimizin ve çeşitlerinin miktarını azaltmamız gerektiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, sağlıklı beslenme konusunda eğitim ve toplumsal farkındalık oluşturmanın amaçlandığı "Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli" adı programa katıldı. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılan Ergün, ilk olarak 112 ve kurtama ekiplerinin ekipmanlarını inceledi. Bakan Ergün ayrıca, kendisine çiçek veren bir öğrenciyi de öperek severken, kısa zamanda kilolarından kurtulan vatandaşlara da çeşitli hediyeler verdi. Programa Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, Kasımpaşa spor kulübü Teknik Direktörü Şota Arveladze, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Bakan Ergün, 21. yüzyılın insanları önemli fırsatlarla karşı karşıya bıraktığı gibi önemli sıkıntılarla da karşı karşıya bıraktığını ifade ederek şöyle dedi:

"Ama kişisel olarak da her birimizi başka türlü sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor. 21. yüzyıl bizi hasta ediyor, 21 yüzyıl bizi şişmanlatıyor. Hepimiz böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. 21. yüzyılın hayat tarzı, onun beraberinde getirdiği şeyler bizi hasta eden, bizi şişmanlatan unsurlar. Demek ki bir tedbir almamız lazım ama insanoğlu bazı değerlerin kıymetini sonradan anlıyor. İnsanlar var olanın kıymetini bilmiyorlar. Bunlardan birisi de sağlık. Ne zaman hastalanıyoruz, o zaman sağlığın kıymetli olduğunu anlıyoruz. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi; olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi."

Nefes alabilmenin çok büyük bir nimet olduğunu söyleyen Ergün, 21. yüzyılın getirdiklerine karşı bir mücadele verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Gerçekten çok büyük bir nimet; rahat bir nefes alabilmek. Bizi hasta eden, bizi şişmanlatan bu 21. yüzyıla karşı bir mücadele vermemiz lazım. Onun bize dayattıklarına bu kadar bol, çeşitli, rengarenk yiyeceklere ve onun önümüze koyduğu televizyona, bilgisayar programlarına, oturarak yapılan işlere bu kadar da teslim olmak doğru değil. Mücadelemizi şöyle başlatalım; yediğimizin çeşitlerini ve miktarını azaltalım. Hemen yarından itibaren bugün yediğimizin yarısı kadar çeşit yemek yersek, bugün hareket ettiğimizin iki katı kadar hareket edersek çok büyük bir mesafe almış oluruz. Büyük ihtimalle kısa zamanda ne şişmanlığımız kalır ne de hastalığımız kalır."

Ayrıca Bakan Ergün, okullarımızda matematik dersine, fizik dersine, kimya dersine önem verildiği kadar, beden eğitimine, müziğe, resime de önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, "Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli" programı kapsamında, vatandaşların Kocaeli genelinde sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması, sade ve kararında yemek yeme kültürünün özendirilmesi ve doğru besinlerin tercih edilmesi konularında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat