Özdilek

Kültür/Sanat

Bakacak'ta İzci Kampı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Kocaeli İzcilik İl Temsilciliği, 2011 Kocaeli Kış Kampını, Samanlı Dağlarının Sakarya sınırlarında kalan, Bakacak İzcilik Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,Kağıtspor Kulübünün geniş katılım ve katkılarıyla gerçekleştirilen kamp son derece verimli geçti. Kar altında geçen kampta izciler performanslarıyla göz doldurdu.


Pamukova’daki 1000 mt rakımlı Katırözü Yaylasımevkiinde yapılan  eğitim kampına Kocaeli İzcilik İl Temsilciliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Atılgan İzci Kulübü, Gölcük Belediyesi İzci Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor İzci Kulübü,  Kartepe İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü ve Saraybahçe İzci Kulübünden yaklaşık 170 izci ve 20 izci lideri katıldı. Kampta nöbet tutan, teftişlere katılan izci obaları, birbirleri arasında kamp boyunca kıyasıya yarıştılar.
 
ZOR ŞARTLARDA HAYATI İDAME
İzciler, kampta arazide yön bulma, kış şartlarında kampçılık, karda arama kurtarma, İlkyardım, pentatlon, gece yürüyüşü,  oryantring,  izci şarkıları, izci düğümleri, zor şartlar altında yaşam becerileri gibi istasyonlarda uzman liderlerden eğitim aldılar. Bu süre içinde izciler izcilik bilgi ve tecrübelerini geliştirme fırsatı buldular. Arazide obalar arasında yapılan yarışmada obalar zamana karşı yarıştılar. Şınav çekme, koşu, tırmanış, buzda yürüme, bilginden zeka soruları, hedef vurma vb. tür etaplardan oluşan yarışmada izciler keyifli anlar yaşadılar. Birinci olan ekiplere hediyeler verildi.
 
İGLODA (KAREVİ)  KALDILAR.
Kamp boyunca karın yağması, izcilerin kış kampçılığı ile ilgili bir çok deneyimi yaşamasına fırsat sundu. Ekipler kar kütlelerinden oluşturdukları tuğlalar ile iglolar yaparak bu konuda da yeteneklerini ortaya koydular. Ardından izciler tecrübe edinmek amacıyla, bir mumla ısınan iglolarda kaldılar.
Kamp ateşi programında konuşan İzcilik İl Temsilcisi Abdullah BİNBAY ‘’ Kar yağışı ve soğuğa rağmen planlanan bütün faaliyetlerin gerçekleştirildiğini, amaçlarının iyi ahlaklı, bayrağını seven dürüst, kendine güvenen ,donanımlarıyla toplum içinde göz dolduran nitelikli gençler yetiştirmek olduğunu, kampa ve gençlik çalışmalarına verilen destekten dolayı Spor İl Müdürlüğüne ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübüne teşekkür ettiğini’’ belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat