Özdilek

Kültür/Sanat

Bağımsız Fotoğrafçılar tarih ve kültürü fotoğrafladılar

Son yıllarda doğa tarih ve kültürlerin yansıyan yüzünü gelecek toplumlara aktarmayı amaçlayan Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği, çektikleri fotoğrafları ilerde açacakları sergilerle taçlandıracaklar...

21 Ocak 2022 Saat: 19:14
Bağımsız Fotoğrafçılar tarih ve kültürü fotoğrafladılar
Bağımsız Fotoğrafçılar tarih ve kültürü fotoğrafladılar

Bağımsız Fotoğrafçılar tarih ve kültürü fotoğrafladılar

  NHA Muğla/Milas Son yıllarda doğa tarih ve kültürlerin yansıyan yüzünü gelecek toplumlara aktarmayı amaçlayan Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği, çektikleri  fotoğrafları ilerde açacakları sergilerle taçlandıracaklar..

 Bu amaçla dağ tepe, gece gündüz demeden yollara düşen fotoğraf sanatçıları harika kareler yakalamayı başardılar.  

  

  

Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği, kökleri yüzlerce yıl öncesine giden ,Kültürel varlığımız olan Deve Güreşlerini fotoğraflamak için İzmir-Selçuk'a gitti.

14-15-16 Ocak.2022 tarihleri arasında 3 gün olarak düzenlenen program,zenginleştirilerek uyguladılar.

Cuma gecesi çıkılan yolculukta,Balıkesir'den katılan dost fotoğrafçıları da alarak, sabah  saatlerinde İASSOS ANTİK KENTİ' ne ulaştılar. Öğleye kadar İassos Antik Kentinde çalışan dernek üyeleri , sonra da ÇOMAKDAĞ KADINLARI'nı fotoğraflamak için,Çomakdağ köyüne geçti.

Dernek Üyeleri köyde ilgiyle karşılandı ve 3 er-5 er evlere dağılarak akşam saatlerine kadar fotoğraf çalışmalarına devam ettiler .Meşhur Çomakdağı Haziran ayında başlayacak olan düğünlere de özellikle davet edildiler. Geleneksel köy düyünlerinde renkli kareler yakalayabilme umuduyla köyden ayrıldılar.  

Akşam Milas Öğretmenevinde konaklayan ekip, gece de müzikli bir ortamda yemek yedi.

Pazar Günü ise, ,Deve Güreşlerinin Mabedi sayılan Selçuk'ta erkenden fotoğraf çalışmalarına başladılar. Geleneksel Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşlerine olağan üstü bir ilgi vardı. Çevre illerden gelen çok sayıda izleyici ,bu tarihsel olaya şahitlik ediyordu.

Yakılan mangallar, eğlencenin doruğa ulaştığı anlar, efelerin oyunları ve İnsanların iç içe oturmaları ve sohbetleri, doyumsuz fotoğraf kareleri olarak ölümsüzleşti.

Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği Kültürel bir varlığımızı fotoğraflamanın gururu ile gece saatlerinde İzmit'e döndüler.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat