Özdilek

Kültür/Sanat

Babaya özlem şiiri İclal Aydın'ı ağlattı

Büyükşehir Belediyesi'nin "41 bin kitap 41 bin gelecek" isimli projesini sanatçı İclal Aydın tarafından başlatıldı.

12 Mart 2013 Saat: 22:57
Babaya özlem şiiri İclal Aydın'ı ağlattı
Babaya özlem şiiri İclal Aydın'ı ağlattı
Tepeköy kültür merkezinde gerçekleşen “41 bin kitap 41 bin gelecek” sosyal sorumluluk projesine Komek kursiyerleri ve bayanlar büyük ilgi gösterdi. Usta oyuncu ve yazar İclal Aydın’ın konuk olduğu kitap tanıtım programına büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İzmit ilçe başkanı Ali Korkmaz, Milli Eğitim İl müdürü Nevzat İspirli, Milli Eğitim İzmit ilçe müdürü Sezgin Çuhadar ve konuklar katıldı. İlk olarak sahneye çıkan oyuncu ve yazar İclal Aydın kitaplarından okuduğu anıları ile duygulu anlar yaşattı. Daha sonra “babama selam söyle” isimli şiirini okurken ağladı ve birçok insanı ağlattı. Duygu selinin yaşandığı katip tanıtım programında Aydın daha sonra engelli olan ve yazdığı kitaplar ile dikkat çeken Fatma Eyi ile bir araya geldi. 

OKUMAYI BİLMİYORUZ
Büyükşehir belediye başkanı Karaosmanoğlu yaptığı konuşmasında kitap okumaya ilginin az olduğunu belirterek “ toplum olarak okumaya sevmiyoruz. Ama bu proje ile herkese okumayı sevdirmeyi hedefliyoruz. Hayat hep karanlık değil, aydınlık yönleri de var. Her zaman okuyun ve yazın. Günlük tutun ve anlatın. Fatma Eyi bana örnek oldu size de örnek olsun”dedi. Daha sonra salonda bulunan 12 bin kitap temsili olarak kursiyerlere dağıtımı yapıldı. Başkan Karaosmanoğlu İclal Aydın ve Fatma Eyi’ye birer plaket takdim etti. Kursiyerlerin yapacağı bağış ile 41 kitap hedeflendiği açıklandı.

41 OKULA KÜTÜPHANE
Büyükşehir belediyesi tarafından 201-2013 eğitim döneminde başlatılan Kocaeli Halk Üniversitesi Komek’le okuyor” projesiyle daha çok kişiye kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. Kursiyerlerin okumak istediği kitaplar yapılan anketler sonucunda belirlendi. Kursiyerlere dağıtılan 12 bin ile kendi aralarında okunacağı ve ardından bağışlarla41 bin kitap hedeflendiği belirtildi. Bu kitaplar daha sonra bu yıl 5.incisi düzenlenecek olan Kocaeli kitap fuarında okullara dağıtılacak. Ayrıca aynı fuarda 5 bin kursiyer toplu okuma gerçekleştireceği açıklandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat