Ekonomi

BABANIN OĞLUNA YAPMADIĞINI KOSGEB YAPIYOR

KOSGEB’in hizmet binası açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, babanın oğluna yapmadığı desteği KOSGEB’in girişimcilere verdiğini ve her yıl 5 bin kişiye KOSGEB girişimcilik eğitimi ve desteği vermeyi am

24 Ağustos 2013 Saat: 00:26
BABANIN OĞLUNA YAPMADIĞINI KOSGEB YAPIYOR
BABANIN OĞLUNA YAPMADIĞINI KOSGEB YAPIYOR
Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı`nın Kocaeli Hizmet Merkezi binası Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı adresinde açıldı. Açılışa Bilim ve Sanayi BakanıNihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOU Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı MuratÖzdağ, KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, vali yardımcıları, oda başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
KOBİLER CAN DAMARI
Programın açılış konuşmasını Kaplan yaptı. Kaplan, “Bakanımız liderliğindeki koşumuz ara vermeden devam ediyor. Kobiler ekonomimizin can damarıdır. Küresel bir sorun olan işsizliğin çözümü kobilerin gelişimi ile mümkün olacaktır. Destek birçoklarımız tarafından maddi yardım olarak algılanmaktadır. Rehberlik hizmetlerini de önemsiyor, bilim fabrikalarını da göz ardı etmiyoruz” dedi. Kaplan`ın ardından söz alan Vali Ercan Topaca ise, “Kobilerin önünü açtığınız taktirde üretimde çok güzel çalışmaların olacağını en güzel şekilde görüyor ve yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
 
ÇALIŞACAK İNSAN ÇOK
Kocaeli`nde bu potansiyel olunca devlet desteklerinde de yararlandığımızı belirten Topaca, “Bizim çalışacak birçok insanımız var ama eksikliğini hissettiğimiz alan AR-GE. İnşallah bu eksikleri gidererek daha kaliteli ürün üretip ülke refahına Kocaeli`nin katkısını artırmaya devam edeceğiz. KOSGEB diyince sadece maddi destek algılanmamalı. N,CTIY yandığı zaman oradaki yaraları sarmamızda büyük katkıları odu” açıklamasında bulundu. 
 
GÜÇLÜ TÜRKİYE ÇABASI
Güçlü bir Türkiye inşa etmeye çalıştıklarını ifade eden Ergün, “Ülke olarak bu gün yakaladığız seviyenin yeterli olmadığının bilincindeyiz. 2023 vizyonunu yakalamak için daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Türkiye son dünyada en çok güven duyulan ekonomilerden biri oldu. Hemen hemen her şehrimizde yeni istihdam kapıları açılıyor. Bir ülke birkaç tane Büyükşehir`le yapılamaz. Kobilerin rekabet gücünü artırmak gerekiyor. Biz de bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
 
81 İLDE KOSGEB MERKEZİ
KOSGEB`in 23 yıllık bir maziye sahip olduğunu kaydeden Ergün, “KOSGEB son 10 yılda KOBİ`lere 2,1 milyar destek sağladı. Desteğini geçmiş döneme göre yüzde 20 artırdı. KOSGEB destekleri ile oluşan kredinin hacmi 12 milyar liraya vardı. Bütün bunları sunarken KOBİ`lerin mesai arkadaşı olmak için çaba harcadık. 2002 yılında sadece 24 şehirde hizmet müdürlüğü vardı. Bunu 73 ilimize taşıdık. Yılsonuna kadar da 83 ilimizde KOSGEB hizmet binalarını açmış olacağız” açıklamasında bulundu.
 
İŞ YERİ AÇMAK HEYECANLI BİR İŞ
Yeni binanın KOBİ`ler için doğru desteklerle tanışmasından önemli rol oynayacağını aktaran Ergün, “Daha önce girişimcilik eğitimi alanlara sertifika verip birçok kişinin de girişimci olmasını sağlayacağız. Bu sertifikaya sahip olan vatandaş hem iş için yol yordam öğrenmekte hem de girişimcilik desteklerinden de fayda sağlayabilmektedir. Bir iş yeri açmak çok heyecanlı bir şey. O yüzden girişimcileri önemsiyoruz” diye konuştu.
 
30 BİN LİRA HİBE VERİYORUZ
Desteğin 30 bin liraya kadar olan kısmının hibe, 70 bin liraya kadar olan kısmının ise faizsiz kredi olduğunu belirterek, “Bunu babası oğluna yapmıyor. Ama girişimcilik eğitimi alan ve iyi bir proje sunan her arkadaşımıza bu imkanı sunma şansımız var. Onun için Türkiye eski Türkiye değil. 8 bin 500 ‘den fazla arkadaşımız bu destekler ile iş kurdular. Amacımız her yıl 5 bin arkadaşımıza bu imkanı sunmak. Kocaelilileri kendi işlerini kurmaya hasetten davet ediyorum” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat