Özdilek

Güncel

Azerbaycan’ın 99’uncu kuruluş yıldönümü kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü Sekapark Azerbaycan Kültür Evi’nde etkinlikler kutlandı.

29 Mayıs 2017 Saat: 10:35
Azerbaycan’ın 99’uncu kuruluş yıldönümü kutlandı
Azerbaycan’ın 99’uncu kuruluş yıldönümü kutlandı

Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü nedeni ile bir etkinlik düzenledi. Sekapark Azerbaycan Kültür Evi’nde gerçekleşen kutlamaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç ve çok sayıda davetli ilgi gösterdi.

Sekapark Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği tarafından, derneğin bahçesinde gerçekleşen etkinliğe katılım yoğun oldu. Programda Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Aydın, Azerbaycan heyetinden Prof. Dr. Asıf Rüstemli ve çok sayıda Azerbaycanlı vatandaş da hazır bulundu.

Etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başlayarak, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Ulusal Marşı okundu. Kuran Tilavetinin dinlenmesinin ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan eşliğinde dualar edildi.

Azerbaycan ve Türkiye’nin tarih boyunca sürekli iki kardeş olarak yaşadığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Tek millet iki devlet olarak ilişkilerini sıcak tutmuş ve bugünlere gelmiş bir anlayışın temsilcileriyiz. Yıllar önce sayın başkanımız bizim bir merkeze ihtiyacımız var denildiğinde hiç tereddütsüz bu kültür merkezini tahsis ettik. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak yine elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum. Nice 99’uncu yıllara diyorum” ifadelerini kullandı.

Bugünün Azerbaycan tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, tüm zorluklara rağmen Azerbaycan dimdik ayakta durup hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Dündar etkinliğin kutlandığı alanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sağlandığını dile getirerek Türkiye-Azerbaycan dostluğunun önemine dikkat çekti.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat