Kültür/Sanat

Azerbaycan Devlet Tiyatrosu İzmit’te…

Demet Çizmeli ile Barış Pınar Çelebioğlu'nun birlikte yazdığı 'Cumhuriyetin İlk Sadası' oyunu, başta Ankara olmak üzere ülke genelinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor

14 Nisan 2016 Saat: 16:08
Azerbaycan Devlet Tiyatrosu İzmit’te…
Azerbaycan Devlet Tiyatrosu İzmit’te…

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı ortak projesiyle Türkiye turnesine çıkan Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, Mustafa Kemal Atatürk ve Erzurum Kongresi'nin anlatıldığı 'Cumhuriyetin İlk Sadası' tiyatro oyununu, 16 Nisan Cumartesi günü saat 19.30 da, İzmit’te Sabancı Kültür Merkezinde sahneleyecek.

 

Demet Çizmeli ile Barış Pınar Çelebioğlu'nun birlikte yazdığı 'Cumhuriyetin İlk Sadası' oyunu, başta Ankara olmak üzere ülke genelinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

 

Bakü Devlet Tiyatrosu geçen yıl bunu oynamaya başladı. Daha sonra Türkiye turnesine çıkmaya karar verdiler. Iğdır, Kars, Erzurum, Bursa İnegöl, Manisa, İzmir, Kuşadası’nda sahnelenen oyunlar Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Samsun ve Giresun’da da sergilenecek.

 

Programın İzmit ayağının organizasyonunu Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu üstlenirken, Kocaeli Aydınlar Ocağı ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği katkı sağlıyor.

 

Esaret kabul etmeyen bir milletin karanlıktan çıkışını anlatan Cumhuriyetin İlk Sadası oyunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Temmuz 1919'da Türk milli mücadelesinin başlama noktası olan Erzurum Kongresine gelişiyle başlıyor.

Oyun sahnelendiği bütün illerimizde büyük alaka gördü. Seyirciler Cumhuriyetin ilk sedasında Atatürk ve arkadaşlarını, Erzurum kongresini Azeri Türkçesi ile sahnede görmekten duydukları mutluluğu alkışlarıyla yansıttılar.

 

“Azerbaycanlı kardeşlerimiz Atatürk'ü Türk dünyasının lideri olarak görerek bizimle aynı duyguyu paylaşıyorlar. Atatürk'e çok büyük sevgi ve saygı besliyorlar. Yani ayrımız gayrımız yok.”

 

Atatürk'ü canlandıran evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Natik Haziyev, "Atatürk'ü oynamak benim için büyük bir şeref. Benim için onur verici bir duygu. Türk dünyasının Atasını oynamak benim için sonsuz bir şeref. Oyun öncesi yaklaşık 30 dakika aynanın karşısına geçip kendimle konuşup, Atatürk gibi görmeye çalışıyorum. Çünkü onu oynamak büyük bir meziyet ister. Oyunda bir kez daha gördüm ki Atatürk eşi ve benzeri olmayan bir lider" diyor.

 

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, “1 saat 10 dakika süren oyunu Kocaelililer ücretsiz olarak izleyebilecek. Bütün Kocaelili sanatseverleri 'Cumhuriyetin İlk Sadası' oyununu izlemek için 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat