Özdilek

Güncel

Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’ndan, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne Kalabalık Katılım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yapılan Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşüne TADEF kalabalık katılım gerçekleştirdi.

8 Ocak 2017 Saat: 20:27
Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’ndan, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne Kalabalık Katılım
Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’ndan, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne Kalabalık Katılım

Yuvacık Barajı bölgesinde Sarıkamış Şehitleri Parkuru’nda gerçekleştirilen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yapılan Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşüne TADEF (Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu) kalabalık katılım gerçekleştirdi. Hali hazırda 15 derneği bünyesinde bulunduran TADEF yapılan çalışmayla üyelerinden ve davetlilerinden oluşan bir katılımcı grupla anma etkinliğinde hazır bulundu. TADEF Başkanı Bilal Dündar; ‘’federasyon yönetim kurulumuzdan yöneticilerimiz ve bazı üyelerimiz Sarıkamış’a giderken bizde yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimizle beraber burada, yaşadığımız kent olan Kocaeli’nde hazırlanan etkinliğe büyük duygu ve gururla hazır bulunmak için geldik. İlk olarak Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu her zaman bu tarz duygu dolu ve Türk Tarihi’ne mihenk taşı olmuş durumları anımsatıcı, birlik, beraberliğimize katkı sağlayan etkinliklerle kaynaşmamızı sağladığı için ve o günün şartlarıyla bu günün şartlarını yaşayıp dersler ve öğütler çıkarmamızı sağladığı için kendilerine şahsım ve federasyonum olarak teşekkürederim. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Gençlik ve Spor il Müdürü Muzaffer Cintimar ,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Ali Yeşildal’a da ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiriz’’ dedi.

Bilal Dündar; ‘’Sarıkamış'da o dönemlerde yaşanan askeri olaylar ve konum olarak Sarıkamış Türk Tarihi’nde önemli bir yere sahiptir. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve tarihi yaşamında da önemli bir yere sahiptir’’ diye ekledi.

TADEF Sekreteri Sevil Saral’ın oğlu Atakan Eren Saral‘da etkinlikte gerçekleştirilen canlandırmada Türk Askeri olarak rol aldı.

Sağlıcakla ve afiyette kalınız!

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat