Özdilek

Ekonomi

Aydın:” MESS TEKLİFİNİ GERİ ÇEKMELİ”

Şube başkanı Necmettin Aydın, MESS’e çağrıda bulunarak, işçiler aleyhine olan teklifi geri çekmesini istedi. Metal gurup toplu iş sözleşmesinde sona doğru gelindi.

12 Mayıs 2013 Saat: 23:02
Aydın:” MESS TEKLİFİNİ GERİ ÇEKMELİ”
Aydın:” MESS TEKLİFİNİ GERİ ÇEKMELİ”

2012- 2014 Gurup toplu iş sözleşmesinde   sekiz ayını geride bırakarak , dokuzuncu ayına girildi. Önce hükümetin toplu iş sözleşmeleri  askıya almasından kaynaklanan  gecikme, daha sonrada işveren sendikası  MESS, in  kazanılmış haklara yönelik, karşı teklifleri  ve  sahte enflasyon  oranlarında zam teklifleri  sonucu  müzakere süreci içinde anlaşmaya varılamadı.

NELER YAPTILAR?

8 mart 2013 tarihinde tutulan uyuşmazlık  zabtından  sonra  Birleşik Metal Sendikası  bütün metal işçilerini eyleme  davet ederek, işyerlerinde eylem kararları almış uygulamaya koymuş kararlı bir şekilde uyguladığını, her Cuma günü   vardiyalarda , servislerde inerek  yürüyüşler gerçekleştirdi.

SARI SENDİKALCILIK İFLAS ETTİ

Şube başkanı Necmettin Aydın, ““Artık sona doğru gelindi, müzakere süreci ve arabulucu süreci bitti  arabulucu  raporu şu anda elimize ulaşmadı , ulaşınca 60 günlük  grev süreci  başlayacak. Bu süreç içinde bütün Metal işçilerini birlik,de mücadeleye çağırıyoruz.  Yıllardan beri  işveren sendikası ile birlikte  hareket eden,  işverenlerin  bir dediğini iki etmeyen, sarı  sendikanın  metal işçilerinin  baskısı nedeni ile bazı eylemlilik kararları alması  metal işçileri  ve işçi  sınıfı adına olumlu olmuştur. Gerçekten  bu eylem ve etkinliklerde kararlı iseler  işyerlerinde  ortak grev kararı açıklayarak  mücadeleyi yükseltelim. Ama sarı sendikanın  bir takım eylem kararları alıp uygulaması göstermeliktir, metal işçileri ve Türkiye kamuoyu sarı sendikanın söylediklerine inanmamaktadır çünkü inandırılıcılığını yitirmiştir.

TEKLİFİMİZİ 1500 KİŞİ İLE HAZIRLADIK

Metal işçilerini  daha dikkatli olmaları için uyarıyoruz. Bu oyunu bilinçli ve kararlı davranarak  bozabiliriz. 23 yıldır grev lafını ağzına almayan  işbirlikçi sendikanın ağzına grev lafını alması bile önemlidir. Bunu nedeni sıkışmasıdır.2010 -2012 sözleşmesinde  Birleşik Metal –İş ‘in  grev zaferlerinin sarsıntılarıdır. Birleşik Metal Sendikası  olarak, 1500  işçi arkadaşımız ile hazırladığımız taslağın  hayat bulması, işveren sendikası Mess,in karşı tekliflerini  geri çekinceye kadar mücadelemizi  sonuna kadar kararlı bir şekilde devam ettireceğiz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat