Özdilek

Siyaset

Aydın: “Büyük resim küçük resmi yalanlıyor”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın: “Büyük resim küçük resmi yalanlıyor”

25 Ekim 2012 Saat: 14:31
Aydın: “Büyük resim küçük resmi yalanlıyor”
Aydın: “Büyük resim küçük resmi yalanlıyor”

       Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Türkiye’nin pembe tablolarla avutulmaya çalışıldığını belirterek, ekonomik göstergelerin yaşanacak büyük sorunların habercisi olduğunu kaydetti. AKP hükümetinin ekonomi başta olmak üzere her alanda kısa vadeli çözümlerle günü kurtarmaya çalıştığına işaret eden Aydın, hükümetin Suriye konusunda da kötü bir imtihan verdiğini bildirdi. Başta bölge ülkeleri olmak üzere işgal altında olan insanlığın huzur beklediğini vurgulayan Aydın, “Bu huzuru temin etmesi gereken ülkemiz ise, işgali engellemek bir yana işgalden kendine pay çıkarmaya çalışıyor” tepkisinde bulundu. 

Ülke gündemindeki konulara ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AKP hükümetinin tarihten ders çıkarmadığını belirterek, “Balkan savaşlarının yüzüncü yılını andığımız bugünlerde, yüz yıl öncesiyle bugünü karşılaştırdığımızda tarihten ders alınmadığını görmekteyiz” dedi. Küçük resim olarak Türkiye’ye bakıldığında pembe tablolarla halkın avutulduğunu gördüklerini dile getiren Aydın,  zaten büyük resmin de küçük resmi yalanladığını kaydetti. Büyük resme bakıldığında, başta bölge ülkeleri olmak üzere insanlığın büyük bir işgalin içinde olduğunu belirten Aydın, bu insanlığı işgalden kurtaracak adımların atılarak dünyada huzurun hâkim kılmak için mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bunun için önce doğru bir teşhisin yapılmasının önemine vurgu yapan Aydın, ancak AKP hükümetinin izlediği dış politikanın bu amaçtan çok uzak olduğunu bildirdi. Suriye’de işgali engellemek bir yana işgalden pay çıkarmaya yönelik bir politika izlendiğinin altını çizen Aydın, hamasete dayanan ve sadece slogan olarak Adriyatik’ten Çin Seddi’ne diyenlerin, bugün Anadolu’yu bile kaybetmekle karşı karşıya kaldığını vurguladı. 

Aydın, şunları kaydetti: “Yaşadığımız gerçekler bize şunu haykırıyor; büyük resim küçük resmi yalanlıyor. Çünkü önce doğru bir teşhis, sonra kökten bir tedavi ile bütün insanlığın barış ve huzurunun teminatı olacak adımlara ihtiyaç var. Bu adımlar atılmadığı için, oyun aynı kalıyor ve sadece oyuncular değişiyor”

AKP hükümetinin ekonomik politikasını da sert bir dille eleştiren Aydın, “Vatandaşının cebine göz diken ve sofrasındaki lokmasını almaya çalışan bir zihniyet dışarıya yardım göndererek bunu örtmeye çalışıyor” dedi. Dünya insanının dağıtılacak gıdaya değil, sağlanacak huzura, adil bir nizama ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Aydın, AKP hükümetinin ise bu bilinçten maalesef uzak olduğunu kaydetti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat