Özdilek

Çevre

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm

Rize'de 5 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği Ayder Yaylası'nda, TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm projesi uygulanacak

24 Kasım 2016 Saat: 08:22
Ayder Yaylasında kentsel dönüşüm başlıyor
Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Merkezi' ilan edildi. Aynı zamanda belediye mücavir alanı olan ve doğal güzelliği ile öne çıkan yaylada bu tarihten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı.

158 Bina İçin Yıkım Kararı

 

Çamlıhemşin Belediyesi Meclisi, Ayder Yaylası'ndaki 290 yapıdan 158'i hakkında, kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Kaçak ve ruhsata aykırı yapıların yıkılması için Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca hizmet alımı yoluyla açık ihaleye çıkıldı.

Ancak yıkım ihalesine katılan firma olmayınca kaçak yapılar yıkılamadı.

Toki Devrede

 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ilin başlıca ekonomik değerlerinden biri olan turizm alanında hak ettiği yere gelebilmesi için büyük projelerin hayata geçirildiğiniek, turizmin gözde bölgelerinden Ayder Yaylası'nın kentsel dönüşüme tabi tutulacağını açıkladı.

"Ayder Yaylası'nda Cumhurbaşkanımızın himayesinde TOKİ aracılığıyla bir kentsel dönüşüm ve değişim projesinin çalışmalarına başlandı. Yeşil Yol'un ve Rize-Artvin havalimanının tamamlanmasıyla bölge turizmi hızla canlanacak. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Konfor ister. İşte bizlere düşen görev, turistlere kaliteli hizmet sunabilmek adına kalifiye eleman yetiştirmektir. Burada da Ticaret Odaları gibi sivil toplum kuruluşları devreye girmeli ve bu yönde projeler hazırlamalı."

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat