Özdilek

Kültür/Sanat

Avıvasa'ya Avrupa'dan Mükemmellik Ödülü

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

AvivaSA Emeklilik ve Hayat ile Aviva plc’nin aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 13 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği “Emeklilik Dönemi Tasarruf Açığı – Mind the Gap” araştırması, Avrupa’nın iletişim alanında verilen en prestijli ödül programı olan Avrupa Mükemmellik Ödülleri’nde “En İyi Finansal Kampanya’ seçildi. Araştırma; finans alanındaki diğer adaylar olan Allianz, BASF, Kabel Deutschland, Ströer gibi büyük şirketler arasından birinci olarak Avrupa’nın iletişim alanındaki en prestijli ödülüne sahip oldu.

 

Aviva Avrupa’da emeklilik konusunda kamuoyu yaratmayı; tüketicileri tasarruf kültürüne teşvik ederek daha fazla ve daha erken birikim yapmalarını sağlamayı; AB, Rusya ve Türkiye genelinde emeklilik politikasında reform tartışması başlatmayı amaçlıyor.

 

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Eredenk, “Araştırmamızın Avrupa Mükemmellik Ödülleri gibi yüksek prestijli bir organizasyonda ödüllendirilmesinden gurur duyuyorum” diyerek şunları söyledi: “Emeklilik, toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu. Bu araştırma, sorunu tanımlamak ve çözüm bulmak için ortak bir sorumluğumuz olduğuna dikkat çekiyor. Çözüm önerileri de sunan araştırma, bu nedenle büyük önem taşıyor.”

 

Türkiye’nin her yıl 91 milyar Euro ek tasarruf yapması gerekiyor

Deloitte işbirliğiyle Avrupa’nın 13 ülkesinde gerçekleştirilen ‘Emeklilik Dönemi Tasarruf Açığı – Mind the Gap’ araştırması, bu ülkelerdeki emeklilik sistemlerinin analizini yapıyor ve mevcut hayat standartlarını emeklilik sonrasında da korumak isteyen bireylerin ne kadar ek tasarruf yapması gerektiğini gözler önüne seriyor.

 

Avrupa’daki açığın 1,9 trilyon Euro’ya dayandığını ortaya koyan araştırma; Türkiye’de 2011 ile 2051 yılları arasında emekli olacak nüfusun, emeklilik dönemi beklentilerini karşılayabilmek için her yıl 91 milyar Euro ek tasarruf yapması gerektiğini tespit ediyor. Bu da her bireyin yıllık 2.400 Euro ya da ayda 200 Euro ek tasarruf yapması anlamına geliyor. 2010 yılı ortalama yıllık kişi başı emeklilik tasarruf açığına bakıldığında, emeklilik yaşına yakın bir bireyin yılda 3.200 Euro ek tasarruf yapması gerekirken, 20 yaş grubundaki bir bireyin 500 Euro ek tasarruf yapmasının yeterli olacağı göze çarpıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat