Özdilek

Ekonomi

ATİK’ten ücretsiz taşıma sorununa çözüm önerisi

Atılımcı İş Adamları Derneği (ATİK) Başkanı Ulaş Erenkaya, yaptığı yazılı açıklamayla son günlerde kamuoyunu meşgul eden 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasıyla ilgili uygulamayı ele aldı.

10 Temmuz 2014 Saat: 16:56
ATİK’ten ücretsiz taşıma sorununa çözüm önerisi
ATİK’ten ücretsiz taşıma sorununa çözüm önerisi

Yaptıkları toplantıda bu konuyu irdelediklerini dile getiren Erenkaya, hem minibüsçülere hem de ücretsiz indirimden faydalanan vatandaşlara hak verdiklerini söyleyerek, “Ücretsiz binişlerin maliyetini belediyeler karşılamalı ve tüm yolcular makul bir ücretle taşınmalı” dedi.

 

İşte Erenkaya’nın yaptığı yazılı açıklama:
“Son günlerde kent kamuoyunu meşgul eden 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınması konusunu; kentimizde dünyadaki ticari faaliyetleri yakından takip eden iş derneği olmamız sebebi ile yönetim kurulumuzda irdeledik. Ticari açıdan bakıldığında minibüsçü esnafına haksızlık yapıldığı konusunda hemfikir olduk. Toplum açısından baktığımızda toplu taşıma araçlarını kullanan dar gelirli kesim, ulaşım zamlarından olumsuz etkileniyor. Her gün zorunlu olarak işine, okuluna gitmek isteyen insanlar, toplu taşımaya para ödemektedir. Ücretsiz taşıma yapıldığında, taşınan vatandaşların maliyetleri, dolaylı olarak, ücretli yolculuk yapan insanlardan çıkarılmaktadır. Bizim düşüncemiz, esnafın maliyet yükünün düşürülerek, bütün vatandaşların daha uygun ücretlerle ulaşım ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Eğer, belediye ücretsiz yolcu taşımak istiyorsa belediye otobüsleri vasıtasıyla ya da kent karta belli bir bedeli ücretsiz yükleyerek, tüm toplu taşıma araçlarından kişileri yararlandırabilir. Bu sayede vatandaş limitlendirilerek, kötü niyetli kullanımın da önüne geçilmiş olacaktır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat