Özdilek

Ekonomi

Atık Pil Getir, hediyeyi Al

İzmit Belediyesi tarafından kentin çeşitli yerlerine konan ve kısa adı APTOM olan atık pil toplama makinaları sayesinde çevrenin korunduğu açıklandı.

3 Kasım 2013 Saat: 21:42
Atık Pil Getir, hediyeyi Al
Atık Pil Getir, hediyeyi Al

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Outlet Center, Belsa Plaza, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü, İZMEK ve İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası’nda bulunan 10 adet atık Aptomlarda ayda ortalama 500 kilogram kullanılmış pil toplanıyor. Yetkililer,  ellerinde  atık pil bulunan vatandaşlardan bu pilleri çöpe atmamalarını isteyerek” Doğaya atılan bir pil 300 yılda yok olmuyor. Pil içinde bulunan kimyasal maddeler suyumuzu, havamızı ve toprağımızı kirletiyor. Çevre için  oldukça büyük tehlikeler oluşturan piller kentin değişik noktalarındaki pil toplama makinalarına atılabilir. Bu makinalar   belirli günlerde açılıp içindeki piller alınmaktadır” dediler. Belediye yetkilileri, Aptomlara atılan her pil karşılığında bir kupon verildiğini bu kuponları biriktirenlere çeşitli hediyeler verildiğini de söylediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat