Özdilek

Siyaset

“ATATÜRK VE KADIN” KONULU KONFERANSA ERKEKLERDEN YOĞUN İLGİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Derince İlçe Başkanlığı ve İlçe kadın Kolları tarafından Tanyıldız Düğün Salonunda “Atatürk ve Kadın” konulu panel düzenlendi.

 

CHP Derince İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurdan Kaymak ve yönetimi tarafından düzenlenen “Atatürk ve Kadın” konulu konferans önceki gün Yenikent’te bulunan Tanyıldız Düğün Salonu’nda yapıldı. Konferansa İl Eğitim Sekreteri Mecit Ünal, İl Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Akbaş, İl Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Göksu, İl Gençlik Kolları Başkanı Umur Bakkal, Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Savaş Şengeç ile yönetimleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Konferansa konuşmacı olarak ise Kocaeli Üniversitesi Yardımcı Doç. Sema Orhan ve Cumhuriyet Gazetesi Köşe yazarı Gürşen Kafkas katıldı. Konferansta ilk olarak CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Nurdan Kaymak konuştu. Kaymak “Türk Kadını yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada en azimli, inançlı ve güçlü desteği Atatürk’ten almış ve çağdaş ülke kadınının önüne geçmiştir. Bağımsızlık mücadelesi yapan ülkeler nasıl Atatürk’ü örnek aldıysa, kadın hakları uğruna uğraş ve savaş verenlerde, onu bir devrimci olarak aynı şekilde örnek almak durumundadırlar. Çünkü bütün insanlık tarihi boyunca,tarihin hiçbir döneminde, hiçbir lider kadın hakları konusunda Atatürk kadar önsezili ve öngörüşlü olmamış, onun kadar uğraş ve savaş vermemiştir. Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk kadınına, ne mutlu O'na sahip olan Türk milletine” dedi.

 

Konferans da konuşan Kocaeli Üniversitesinden Yardımcı Doç. Sema Orhan şöyle konuştu: “2.0 yüzyılda kadınlarda okuma yazma oranı 1000’de 1’lere düştü. Birinci meşrutiyetten sonra kadınlar gazete ve dergilerde sorunlarını anlatmaya başladı. Eğitim öğretim görmeye başladı. Hatta bir ara nüfus sayımında kadınlar sayılmıyordu” dedi. Cumhuriyet Gazetesi Köşe yazarı Gürşen Kafkas’da kadınların ilgi göstermesini beklediği konferansta erkeklerinde gelmesinin oldukça güzel bir şey olduğunu söyledi ve Derince’nin sadece adını duyduğunu gerçekten güzel bir yer olduğunu söyleyerek konferansı düzenleyenlere teşekkür etti. Daha sonra ise Osmanlı ve Atatürk dönemlerindeki toplumdaki kadının yerini anlattı.

 

 

Foto1: Derince’deki konferansa çok sayıda partili katıldı.

Foto2: Nurdan Kaymak başkanlığındaki derince İlçe kadın Kolları, hatrika bir konferansa imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

Foto3: Derince Kadın Kolları Başkanı Nurdan Kaymak, İl Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Göksu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Akbaş, konferans sonrası konuşmacılara teşekkür etti.

Foto4: Katılımcılar konferansı ilgiyle dinledi.

Foto5: “Atatürk ve Kadın” konulu konferansa erkekler de yoğun ilgi gösterdi.

Foto6: Konferansa il ve ilçe kadın kolları yöneticileri de katıldı.

Foto7: Konferansa konuşmacı olarak ise Kocaeli Üniversitesi Yardımcı Doç. Sema Orhan ve Cumhuriyet Gazetesi Köşe yazarı Gürşen Kafkas katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat