Siyaset

Atatürk’ün devrimleriyle hesaplaşan iktidara son verilmeli

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye’nin iktidarı olmak istediklerini belirterek, “Atatürk’ün Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşan iktidarın sonu gelmelidir” dedi.

26 Ocak 2015 Saat: 17:25
Atatürk’ün devrimleriyle hesaplaşan iktidara son verilmeli
Atatürk’ün devrimleriyle hesaplaşan iktidara son verilmeli

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş dün CHP İzmit İlçe binasında basın açıklaması düzenleyerek ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Güneş’e açıklamada CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva ve CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya eşlik etti. Küçükkaya, bu ziyaret için teşekkürlerini ileterek, sözü Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş’e bıraktı. Açıklamasında ülke gündemini değerlendiren Güneş, iktidara hazır olduklarını belirterek “Biz artık iyi muhalefet olmak değil Türkiye’nin iktidarı olmak istiyoruz” dedi.

 

“AHLAK ÇÖKTÜYSE İŞİNİZ ZOR”

Yalçın Kuşkan’ın istifa etmesinin ardından CHP Kocaeli İl Başkanlığı makamına oturan Cihat Altınyuva’yı tebrik ederek sözlerine başlayan Hurşit Güneş, “Bir olağanüstü seçime gidiyoruz. Benim mesleğim biliyorsunuz ki iktisatçılık. Bir ülkede ekonomi bozulduğu zaman bunu düzeltirsiniz, 6 ay sürer, 1 yıl sürer ama düzeltirsiniz. Fakat bir ülkede düzeltilemeyecek hasarlar da olabilir. Bir ülkede ahlak çöktüyse, devletin en tepsinden toplumun tüm kılcal damarlarına yayıldıysa işiniz çok zordur” ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDARIN ELİNDE KAN VAR”

AKP’li dört Bakanın Yüce Divan’da yargılanmamasının demokrasiye aykırı olduğunu söyleyen Güneş, “Bu dört bakanın yüce divana gitmeleri gerekiyordu. Siz yargıya gidip de ben suçsuzum demezseniz sizde bir hata var demektir. Sükut ikrardan gelir. Herhangi birimize iftira edilse mahkemeye gideriz ama bu dört bakan Yüce Divan’a gitmeyerek suçlarını kabul etmişlerdir. ‘Efendim çalıyorlar ama yapıyorlar’ diyorlar ama bu bir ahlaki çöküntüdür. İktidarın bir elinde yolsuzluk diğer elinde kan var. Bu iktidar devrilirse sadece bu halk değil diğer bölgelerdeki halk da rahatlayacak” dedi.

 

“İKTİDAR DÜŞÜRÜMELİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptırdığı Aksaray’ı da eleştiren Hurşit Güneş, “Cumhuriyet tarihinde hiçbir Cumhurbaşkanlığı saray yaptırmadı. Osmanlı döneminde saraylar yapıldı. Bunlar da 5 tanedir. Bu sarayların oda toplamı bir ‘kaçak saray’ etmiyor. Cumhurbaşkanına o da yetmedi küçük bir saray daha yaptırıyor ve adını da külliye koyuyor. Bir geriye dönüşün Türkiye için dönüş olmayacağı bir seçim sonucu istiyoruz. Atatürk’ün Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşan iktidarın sonu gelmelidir. Bölgede barış, ahlak değerleri olması için bu ülkede iktidarın düşürülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

"İKAZ EDEN DEĞİL, DÜZELTEN"

Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde AKP’nin düşürülerek iktidar koltuğuna kendilerinin oturacağını söyleyen Güneş, “Bu seçimlerde en iyi sonucu almaya çalışacağız. CHP iki açıdan iktidar olmaya hazır. Biz artık iyi muhalefet olmak değil Türkiye’nin iktidarı olmak istiyoruz. Artık ikaz eden değil, düzelten olmak istiyoruz. Yeni bir seçim bildirgesiyle geliyoruz. Daha çarpıcı, daha akılda kalan bunlardan biri yolsuzlukla mücadele ikincisi yoksulluk ve işsizlikle ilgili, diğeri de emeklilik haklarıyla ilgili olacak” dedi.

 

“BİZDE ÖN SEÇİM ESASTIR”

Adayları parti içi demokrasiyle belirlemek istediklerini belirten Güneş, “Genel seçimlerde milletvekili adayları seçimle belirlenmeli. Bu partide ön seçimle adalet sağlanacak ve parti tabanına uygun adaylar çıkacak. Partililerimiz sandıklara daha çok sahip çıkacak ve seçimlerde büyük bir iştahla çalışacak. Bu partide İsmet İnönü’de Bülent Ecevit’te ön seçime girmiştir. Ön seçim biz de esastır, partimizin gereğidir. Kocaeli’de sol refahtan ve adaletten yana düşünce yeniden iktidar olabilir” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat