Özdilek

Siyaset

“Atatürk’ten daha uzun süre yönettiler”

CHP İzmit İlçe Başkanı Küçükkaya, “AKP iktidarı ve yönetim kadroları ülkemizi Atatürk’ten daha fazla bir sürede yönetiyorlar. Bu kadrolar ekonomik verilerin düzeltilmesinde başarısız olmuşlardır” dedi

20 Kasım 2017 Saat: 18:39
“Atatürk’ten daha uzun süre yönettiler”
“Atatürk’ten daha uzun süre yönettiler”

Gündemi en hızlı değişen ülke”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, hükümeti ve yerel yönetimleri eleştirdi. Küçükkaya, “Dünyada gündemi en hızlı değişen ülke konumundayız. Ancak bazı konular gündemden hiç düşmüyor.. Bunların başında da ekonomi geliyor. Bir ekonomi planlaması yapılmadığından dolayı ülkemiz ekonomik açıdan bir türlü istenilen seviyeye gelemiyor. AKP iktidarı ve yönetim kadroları ülkemizi Atatürk’ten daha fazla bir sürede yönetiyorlar. Bu kadrolar ekonomik verilerin düzeltilmesinde başarısız olmuşlardır. Ülke ekonomik anlamında ciddi uyarılar vermekte. Dolar, Euro durdurulamamakta. Akaryakıt fiyatları da sürekli artmaktadır. Kocaeli’de maalesef tablo daha da beter durumda. İlimizde son hafta belediye başkanlarının kullanmak istediği cipler, mobilya faturaları, koşular ve raftingle gündeme gelen bir Kocaeli var. İSU Genel Kurulu’nda suya indirimi gayet rahat reddeden bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.

“Emek en kutsal değerdir”

Yerli otomobil üretme projesi için İzmir’de bir düşünce platformunun kurulduğunu söyleyen Küçükkaya, “ Bunu sanki Kocaeli’de yapamazmışız gibi bir algıda yerel yöneticiler ısrarla devam ediyor. İzmit’in en verimli ovalarını organize sanayi bölgesi yaptırtıp, Posco gibi firmaları Alikahyalı vatandaşlarımız başta olmak üzere çalıştıran, sonra sendikal hareketlerden dolayı insanlarımızı işten atan sermayeye karşı yerel yöneticiler sus pus noktada. Posco fabrikası Güney Kore’de sendikal hakka izin veriyor. Aynı fabrikanın tüyleri ise Türkiye’de diken diken oluyor. Türkiye’yi ucuz iş gücü olarak kullandırtan iktidarların zihniyetlerinin kabahatidir bu. Bu vurdumduymazlıklarla devam edersek tam anlamıyla olayı kavrayamamışız demektir. Emek en kutsal değerdir. Milliyetçi olduğunu iddia edenler sermayenin adı ne olursa olsun işçinin açlıkla imtihanına ses çıkarmalıdır” ifadelerini kullandı.

“İzmit sahipsiz bir kent”

“Sağlık konusunda vatandaştan ciddi şikayetler geliyor” diyen CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Çocuk nefrolojisinde gidilecek doktor bulunmuyor. Türkiye’ye milli gelir anlamında en büyük katkıyı veren iliz. Nereden bakarsak bakalım bu kent sahipsiz. Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Doktor bile bulamadıkları sağlık sisteminde Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlamak sade bir ifadenin ötesine gidememekte. Biz dünyada bir bayramı çocuklara veren bir toplumuz” açıklamasını yaptı.

Divan başkanı candan yüceer

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ilçe kongresinin Hasan Gemici Spor Salonu’nda yapılacağını belirterek, “Divan Başkanlığımızı Tekirdağ Milletvekilimiz Candan Yüceer gerçekleştirecektir” dedi. Küçükkaya,  400 normal delege 17 tane doğal delegelerini olduğunu, 17 ilçe yöneticisi seçileleceğini ve  159 il delegesinin kongrede belirleneceğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat