Özdilek

Aşayiş

Atatürk’e saygısızlığa çifte soruşturma

Gölcük Belediyesi'nin sanat galerisinde çalışan Yasin Alp'in odasında bulunan fotoğraf basında büyük yer bulmuş ve tepki çekmişti. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı Yasin Alp hakkında soruşturma başlatt

15 Mart 2017 Saat: 10:25
Atatürk’e saygısızlığa çifte soruşturma
Atatürk’e saygısızlığa çifte soruşturma

Gölcük Belediyesi'nin sanat galerisinde çalışan Yasin Alp'in odasında bulunan fotoğraf basında büyük yer bulmuş ve tepki çekmişti. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı Yasin Alp hakkında soruşturma başlattı.

Gölcük Belediyesi'nin sanat galerisinde çalışan Yasin Alp'in odasında bulunan fotoğraf basında büyük yer bulmuş ve tepki çekmişti. Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı monte edilirken, Atatürk'ün "Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" sözlerinin yerine ise "Efendiler yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz" sözlerini yazdırması dikkatleri Yasin Alp'e çekmişti. Gölcük Belediyesi, Ak Parti İlçe Belediye Başkanı İdris Alp'in kardeşi olan Yasin Alp hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı:

 

 

 

Gölcük Belediye açıklama

"Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, taşeron şirket elemanı olarak, sanat galerisinde çalışan Yasin Alp'in, kendi şahsi düşünce ve görüşünü yansıtan, bulunduğu odaya asmış olduğu fotoğrafla ilgili, gerekli inceleme ve takibat başlatılmıştır... Kamuoyuna duyurulur...." Diğer yandan Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı da vatandaşarın şikayetleri üzerine "Atatürk'ün hatırasına hakaret ve Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından soruşturma başlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat