Özdilek

Siyaset

Atalay: ''Tarikat kreşleri ne oldu?''

Kocaeli İl Genel Meclisinin Ocak ayı toplantılarının dördüncü birleşimi, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç’ın başkanlığında Valilik 100. Yıl Toplantı Salonunda yapıldı.

9 Ocak 2014 Saat: 21:02
Atalay: ''Tarikat kreşleri ne oldu?''
Atalay: ''Tarikat kreşleri ne oldu?''

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Milli Eğitim 2013 yılı faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.

842 OKUL, 335 BİN ÖĞRENCİ

İl Milli Eğitim Müdürü İspirli, ilk olarak Kocaeli’deki resmi ve devlet okul sayısıyla ilgili bilgi verdi. İl Genelinde 335 bin öğrenci ve özel okullar da dahil 842 okul olduğunu söyleyen İspirli “Bizim bir hedefimiz vardı. Türkiye’de bu konuda ilk sıradayız. Yüzde 60’ı mesleki, yüzde 40’ı düz okullarda öğrenim görüyor. Üstün zekalı çocukların öğrenim gördüğü toplam 24 kurum bulunuyor. Özel öğretim kurumlarında 3 bin üzerinde öğretmen bulunuyor” dedi.

10 BİN 729 ÖĞRENCİ TAŞIYORUZ

Kocaeli’de özel eğitim kurumlarıyla birlikte toplam 22 bin 565 öğretmen olduğu söyleyen İspirli, “Geçtiğimiz yıl, Halk ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde 158 bin 774 öğrenciye çeşitli konularda kurs verdik. Ayrıca, köylerdeki öğrencileri okullarına taşımak gibi bir zorunluluğumuz var. Toplam 494 yerleşim yerinden 10 bin 729 öğrencimizi her sabah evlerinden alıp okullarına getiriyoruz. Bir de böyle bir hizmetimiz var. Tabi bu da, böyle yazıldığı gibi kolay olmuyor çok ciddi ve zor bir iştir” diye konuştu.

İspirli; 2013 yılında, 28 okul binası, 559 adet derslik, 9 adet atölye, 6 adet spor salonu, 1 adet pansiyonun tamamlanarak hizmete girdiğini belirterek yeni inşa edilen okulları fotoğraflarıyla birlikte meclis üyelerine gösterdi.

İspirli, “Bunlar birkaç sene sonra Kocaeli’nin kaderini değiştirecek binalardır. Gerçekten sundukça heyecanlanıyorum. İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Tabi bu okulların bazılarını hayırseverlerimiz yaptırıyor. TOKİ’nin yaptırdığı 16 dersliğe ve iki atölyeye sahip Derince Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatını iki üç gün önce ziyaret ettim. Ziyaretim sırasında onu da söyleyeyim, espri olsun, takım elbisem bir parçaya takılarak yırtıldı” dedi. İspirli, 2013 yılında, okulların onarımı için 112 okulda toplam 6 milyon lira para harcandığını söyledi

CHP Meclis üyesi Nurhan Atalay, geçen yıl ortaya çıkan Kocaeli’deki yasa dışı tarikat kreşlerini tekrar gündeme getirdi. Atalay, “Ne olduğu belirsiz ortamlarda ve içeriği ne olduğu belirsiz eğitimlere devam edildiğini halen gözlemliyorum. Ülkemizde, kanunlar var diyoruz. Sayın Müdürüm çok iyi biliyor ki, bu okulları denetlemekle yükümlüdür. Milli Eğitim Müdürümüzün halen bu konularda çalışma yapıp yapmadığını bilmiyorum. Bir çalışma var mı bunu merak ediyorum. Geçen yıl yapılan İmam Hatip Liselerinin sayısı 16, Fen lisesi ise sadece bir tane yapıldı” diye görüş belirtti..

Nurhan Atalay’ın sorusuna cevap veren İspirli, tarikat kreşleriyle ilgili bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, “Küçük çocukların gittiği okullarla ilgili bizim elimizde bir veri yok. Sokak dolaşma gibi bir durumumuz da yok. Ama kaymakamlarımız var, onların ilçelerindeki sorumluluk alanları var. Ben bu konuyla ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Çünkü bir bilgim yok, bunun için de özür dilerim” dedi.

CHP’li üye İsmet Kanık, dershaneler konusunu gündeme getirerek  “Dershanelerde ne kadar öğrenci eğitim görüyor? Dershaneler kapatılması sonrasında, zaten kötü olan eğitim seviyesi, bundan sonra ne olacak” diye sordu. Nevzat İspirli “Fen lisemiz bundan 5 sene önce 1 taneydi. Şimdi 3 tane Fen Lisemiz oldu. Üç tane Fen Lisemiz ilimiz için yeterlidir. Yeter ki çocuklar bu okullara gelsin” ifadelerini kullandı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat