Özdilek

Kültür/Sanat

Aşure Günü

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği Aşure Günü'nün içinde bulunduğu Muharrem ayını matem ayı olarak kabul eden Şiiler, anma etkinliklerine başladı.

Aşure Günü'nün bir gün öncesinde Tasua adı verilen matem orucu tutan İran'daki Şiiler, İmam Hüseyin ve arkadaşlarının şehit edilmesini andılar. Tahran'da akşam vakti sokaklara akın eden Şiiler, çeşitli anma etkinlikleri düzenlediler. Etkinliklere katılan Ali isimli bir Tahranlı, "Bu anma etkinliklerini düzenlememizin amacı İmam Hüseyin'e ve hane halkına saygımızı bildirmek. Bunu yapmakla aynı zamanda dini vecibemizi yerine getiriyoruz" dedi.
Etkinliklere katılan Bahram isimli bir çocuk da, İmam Hüseyin'i anmak için seremonilere katıldığını söyledi. Hafız isimli bir başka İranlı ise, "Dini bir etkinlik olan Aşure Günü etkinliklerine katılmak için özellikle İranlılar olmak üzere dünyanın her yerinden insanlar akın ediyor. İmam Hüseyin'in şehit edilmesini anıyorlar. Bu gece ve yarın devam edecek olan etkinliklerin dinimizde çok önemli bir yeri bulunuyor" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat