Özdilek

Kültür/Sanat

ASO: Sakıncalı Gördüğümüz İçin Ruhsat Vermedik

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Torna ruhsatıyla, mazot üretimi yaptığı iddia edilen işyerinin 6 ay önce kendilerine başvurduğunu açıklayan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "6 ay önce bize başvurdular. Biz sakıncalı gördüğümüz için kapasite raporu vermemişiz. Gaz konusu bu. Malı nasıl aldılar işlediler. Buna bakmak lazım. Biz ASO olarak reddettik." diye konuştu.

Ankara ve Türkiye'yi sarsan OSTİM ve İvedik'teki patlamalarla ilgili Cihan'ın sorularını cevaplayan ASO Başkanı Nurettin Özbebir, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 7 kişinin hayatını kaybettiği ilk patlamanın yaşandığı Özkanlar Hidrolik Firması'nın 'kurumsal bir işletme' olduğunu vurgulayan Özdebir, "Hiçbir eksikliğinin bulunmuyordu. Bulundukları yerde 1 yıllık yeni yatırım. Her şeyi pırıl pırıl bir yer." dedi.

Olaya savcılığın el koyduğunu belirten Özdebir, "Birinci işletmede patlamanın olduğu yer oksijen ve metallerin kesildiği bir bölüm. Oksijenden kaynaklandığı tespit edilen patlama. Hacim genişlemesinden kaynaklanan tüpün yarılıp etrafı dağıtması gibi bir patlama." değerlendirmesi yaptı.

Patlamanın sanayi tüplerinden kaynaklandığına ilişkin iddialara da değinen ASO Başkanı, sanayi tüplerinin yurt dışından ithal edildiğini, periyodik testlerinin yapılması gerektiğini aktardı. Tüplerin dolum testlerinin yapıldığına vurgu yapan Özdebir, "Ondan dolayı sıkıntı olmayabilir ama ihtimal dahilinde." şeklinde konuştu.

Özdebir, ikinci patlamanın olduğu yerdeki traktör fabrikasının ruhsatlandırmayla ilgili sıkıntısı olacağını zannetmediğini söyledi. Ancak aynı yerdeki yağ ve petrol üretimiyle ilgili işyeriyle ilgili şok bir bilgi verdi. Özdebir, "Hemen onun yanında yağ ile petrol işleriyle uğraşan firma var. 6 ay önce bize başvurdular. Biz sakıncalı gördüğümüz için kapasite raporu vermemişiz. Gaz konusu bu, malı nasıl aldılar? işlediler? Biz ASO olarak reddettik. Asya Pasifik Kimya isminde bir şirket." dedi.

YANGIN GÜVENLİĞİ RUHSATINI BELEDİYE VERİYOR
Organize sanayi bölgelerinin denetimi ve ruhsatlandırmasıyla ilgili prosedür hakkında da bilgi veren Özdebir, "Sanayi Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, EPDK'nin denetimleri oluyor. Belediyede itfaiye raporlamasıyla ilgili ruhsat veriyor. Yangın güvenliğiyle ilgili raporu belediye veriyor." dedi. Oda olarak görevlendirdikleri sanayicilerin OSTİM ve İvedik Organize Sanayi yönetimlerinde görev aldığını kaydetti.

 

                                                                                   Kaynak: Sabah

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat