Özdilek

Siyaset

Askıda Pide Tanıtımı Yapıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

‘Askıda Pide’ kampanyası Ramazan ayı itibari ile başlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Kocaeli Fırıncılar Odası, Kocaeli Yeni Bin Yıl Derneği ve Otogar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanya ile ihtiyaç sahiplerinin ulaştırılacak.

 

 

‘Askıda Pide’ kampanyasının basın toplantısı Sekapark Palmiye Kafe’de gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ile Kent Konseyi, Kocaeli Fırıncılar Odası, Kocaeli Yeni Bin Yıl Derneği ve Otogar Derneği yöneticileri katıldı.

İlk Pideyi Karaosmanoğlu asacak

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, kampanyanın birkaç fırınla başladığını ancak bugün yaklaşık 500 fırında bu uygulamanın gerçekleşeceğini söyledi. Bu sosyal paylaşım ağının Kocaeli halkı ve fırıncılar tarafından algılandığını söyleyen Başkan Yeşildal, şöyle konuştu: “Bu proje yılın 12 ayı da uygulanacak. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilk pideyi Ramazan’ın ilk günü olan 11 Ağustos Çarşamba günü asacak.

 

Günde 5000 iftariyelik dağıtılacak

Büyükşehir Belediyesi olarak birçok noktada iftariyelik dağıtacaklarını söyleyen Başkan Yeşildal, şu şekilde devam etti: “Her akşam 22 otobüs durağında günlük 5000 iftariyelik dağıtacağız. Doğu Kışla ve Fuar Alanı’nda ise her gün 6500 kişiye iftar vereceğiz. Bu yemekler Antikkapı tarafından hazırlnacak ve evlerimizde yediğimiz yemekler gibi özel olacak. Ayrıca evlere 2000 sahurda 2000 de iftarda olmak üzere vatandaşlarımıza evlerinde sıcak yemek vereceğiz”

 

 

50 bin Pide Askıya Çıkacak

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ise ‘Askıda Pide’ kampanyası için bugüne kadar Fırıncılar Odası’nın belirlediği 500’e yakın fırına elektronik numaratörler takıldığını vurguladı. Sarı, “Yılın 12 ayı bazı fırınlarda uygulanan Askıda Ekmek kampanyasının devamı niteliğinde olan kampanyayla Ramazan aynın birlik ve beraberliği bir kez daha yaşanacak” dedi. Sarı, her gün 50.000’e yakın pidenin ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını vurguladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat