Özdilek

Güncel

Askeri helikopter kayboldu

Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan Konya’ya gitmek üzere havalanan skorsky tipi askeri helikopterin radarlardan kayboldu. Askeri helikopterin düşme ihtimaline karşı hem havadan hemde karadan arama çalışması başlatıldı.

12 Ekim 2014 Saat: 17:53
Askeri helikopter kayboldu
Askeri helikopter kayboldu

Saat 12.30 sıralarında  Cengiz Topel Askeri  havalanından Konya’ya gitmek üzere havalanan  Skorsky tipi askeri helikopter,  kalkıştan bir süre sonra radardan kayboldu. Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Astsubaylar  Mehmet Kocaköseoğlu ve Ömer Burak Öğüt yönetimindeki helikopterin düşmüş olabileceği kaygısıyla havadan ve karadan arama başlatıldı. 

Bölgenin coğrafi yapısının dağlık ve engebeli olması nedeniyle ekiplerin bir bölümü Balaban Mahallesi'nde konuşlandı. Arama çalışmalarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ile jandarma, polis, 112 Acil Servis, AFAD, AKUT ekipleri köylüler katılıyor. Helikopteri arama çalışmaları sürerken, Örnekköy (eski Pazar Çayırı) yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine arama- kurtarma ekipleri, yine Kartepe Dağı yamacındaki Örnekköy tarafına yönlendirildi.

Konu ile ilgili genel Kurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Genel Kurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Cengiz Topel Havaalanından saat 12:18’den Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere kalkan S-70B Sikorsky tipi helikopterle saat 12.25'te telsiz irtibatın kesildiği belirtildi. Açıklamada; “Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığına ait birlikler tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir” denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat