Özdilek

Ekonomi

Asistan hekimler iş bırakma eylemi yaptı

Kocaeli Tabip Odası ve Tabip Odası’na bağlı Asistan Hekim Komisyonu ortaklığında düzenlenen basın açıklamasında asistan hekimler üzerine düşen ağır yük, düşük ücret eleştirildi.

26 Şubat 2014 Saat: 16:58
Asistan hekimler iş bırakma eylemi yaptı
Asistan hekimler iş bırakma eylemi yaptı

Kocaeli Tabip Odası ve Tabip Odası’na bağlı Asistan Hekim Komisyonu dün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Asistan hekimler üzerine düşen ağır yükün eleştirildiği açıklamaya Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Keşmer, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, HDP Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, Doç. Dr. Çiğdem Çağlayan ve çok sayıda asistan hekim katıldı. Bir gün boyunca iş bırakma eylemi yapacak olan hekimler, “Asistan hekim köle değildir” şeklinde sloganlar atıldı.

İki ayrı basın açıklamasını gerçekleştirildiği programda ilk açıklamayı Asistan Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Özcan Özmen yaptı. Tüm hekimlerin ağır iş yükü altında ezildiğine dikkat çekerek sözlerine başlayan Özmen, “Asistan hekimler dinlenmeden nöbet ve normal mesailerine devam etmektedirler. Bu durum da doğal olarak tartışmalara neden olmaktadır. Asistan hekimler adeta kölelik düzeni ile çalıştırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Ardından açıklamasını yapmak üzere söz alan Dr. Burhan Çağlar Usta da asistanların köle olmadığına değinerek, “Sağlık sistemimizi ve Tıp Fakültemizi kuşatan bu rantçı ve gerici yönetim bugün AKP eliyle icra ediliyor. Üniversitede yönetici, idareci konumundaki rektörlere ve dekanlara sesleniyoruz. Sorunun kaynağı olan mevcut siyasi iktidarın, SGK gibi siyasileşmiş kurumların kapılarında bilimsel kimliğinizi ezdirmeyin. Hep beraber hakkımızı arayalım” dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat