Özdilek

Güncel

ASANSÖR BAKIMLARINI YAPTIRIN UYARISI

İzmit Belediyesi’nden asansör bakımlarıyla ilgili uyarı yapıldı.

15 Şubat 2015 Saat: 09:52
ASANSÖR BAKIMLARINI YAPTIRIN UYARISI
ASANSÖR BAKIMLARINI YAPTIRIN UYARISI

Belediyenin İmar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada asansör  bakımlarının can ve mal güvenliği açısından zorunluluk oluşturduğu kaydedildi. İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdiler “ 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği, İzmit Belediyesi sınırları içerisindeki binaların asansörlerinin, akredite olmuş A Tipi Muayene kuruluşu olan S&Q Mart Kalite Güvenlik San. ve Tic. A.Ş.’ne yıllık kontrollerinin yaptırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda yıllık kontrolünü yaptırmayan binalara ilgili duyuru ve tebliğler yapılmaktadır.

 

YÜZDE 20’Sİ KONTROL YAPTIRMADI

 

Fakat halen bazı vatandaşların duyarsız kaldığı görülmektedir. Geçen yıl ortalamalarına bakıldığında İzmit Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlerin yüzde 80’inin yıllık kontrolünün yapıldığı görülmektedir. Amacımız tüm asansörlerin yıllık kontrolünün yapılması ve yeşil etiket alacak seviyeye gelmesidir.

 

YASAL ZORUNLULUK

 

Her yıl ülkemizde denetimsizlik ve bilgisizlikten dolayı yüzlerce asansör kazası meydana gelmektedir. Bu kazaların önlenmesi için kullandığımız asansörlerin her yıl düzenli olarak yetkili firmalar tarafından kontrollerinin yapılması yasal zorunluluktur. Can ve mal güvenliğimiz açısından çok büyük önem arz eden yıllık kontrol, asansörlerde bulunan eksik ve hatalı işlemlerin kontrolü amaçlı olup, tüm halkımızın ve bina yöneticilerinin konuya gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyor ve duyarlı olmalarını bekliyoruz.”

Erbayrak, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın asansör bakım ve kontrollerine büyük önem verdiğini ve Türkiye’de asansör yönetmeliğini uygulayan belediyelerin başında geldiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat