Özdilek

Eğitim

Artvin’in akciğerlerini zehirleyecekler

Birleşik Kamu İş İl Şubesi’nin düzenlediği basın açıklamasında konuşan Eğitim İş Şube Sekreteri Bülent Uğrasız, “Sermayenin siyanür zehri, Artvin’in akciğerlerini zehirleyecektir” dedi.

25 Şubat 2016 Saat: 12:06
Artvin’in akciğerlerini zehirleyecekler
Artvin’in akciğerlerini zehirleyecekler

Eğitim-İş Kocaeli Şubesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Eğitim İş Basın Yayın Sekreteri Görkem Çelik, Şube Mali Sekreteri Barış Ünsal, Tarım Orman İş Üyesi Serkan Balcı hazır bulundu. Basın açıklamasını Birleşik Kamu İş adına Eğitim İş Şube Sekreteri Bülent Uğrasız gerçekleştirdi.

ACIMASIZCA SÖMÜRÜ HIRSININ EN SON ÖRNEĞİ

Artvin halkının onurlu direnişi destekliyoruz diyerek söze başlayan Uğrasız, “Üzerinde kişisel mülkiyet kurulamayacak olan; su, toprak ve orman gibi doğal varlıkları,  AKP iktidarının ülkeyi uluslararası sermeyenin ve onların yerli işbirlikçilerinin açık bir pazarına dönüştürdüğü, her şeyi alınıp satılabilen bir meta aracı olarak gördüğü anlayış tarafından pervasızca yağmalanmaktadır. Sermayenin; doğayı, yaşamı, insanı, hayvanı, canlıyı ve tüm değerleri yok etme pahasına acımasızca sömürü hırsının en son örneği Artvin Cerattepe’de yaşanmaktadır. Ama bu yağmacı, talancı kişisel zenginleşmeyi doğanın dengelerinin ve halkın refahı üzerinde gören anlayış “Artvin’in üstü altından daha değerlidir” diyerek onurlu mücadeleyi veren Artvin halkının yıkılmaz direncine toslamıştır” şeklinde konuştu.
HUKUKSUZLUK VAR
Uğrasız konuşmasının devamında, “AKP’nin havuz medyasının finansörlüğünü yapan ve milletin anasına sövecek kadar da pervasızlaşan zat, halkı koruması gereken polis ve jandarma gücünü de arkasına alarak insanlara saldırmaktan geri kalmamıştır. Doğasını ve çevresini korumak isteyen doğa dostu insanlara karşı çevre illerinden yüzlerce jandarma ve polis eşliğinde halkın üzerine yürümek ve doğayı ranta kurban etmek anlaşılır gibi değildir. Bu yetmiyormuş gibi bölgede yaşayan insanların doğasını korumak isterken biber gazıyla üzerine gidilmesi ve polis şiddeti uygulanması tam bir hukuksuzluktur. 

ARTVİN’İN AKCİĞERLERİNİ ZEHİRLEYECEKLER

Siyanürle altın çıkarılması yer üstündeki doğal güzellikleri sadece yok etmeyecek yer altı su kaynaklarının bulunduğu alanı da zehirleyecektir.  Madencilik faaliyeti yürütülecek saha, içme suyunun sağlandığı kaynağa çok yakındır. Son 20 yılda kişi başına düşen yıllık su miktarının 4000 metreküpten 1500 metreküpe düşmesiyle ülkemiz “su kıtlığı yaşayan ülkeler” arasına girmiştir. Sermayenin siyanürü, bir avuç kar için insanları, doğayı ve oradaki canlı yaşamını zehirleyecektir.  Sermayenin siyanür zehri, Artvin’in akciğerlerini zehirleyecektir” dedi.
  

MÜCADELEYE DEVAM
Uğrasız konuşmalarının sonunda şunları söyledi: “Doğu Karadeniz’de Artvin, Rize ve diğer yerleşim alanlarında sermayenin talanına, rantına karşı yöre halkının yanında yer almaktayız. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak, Artvin Cerattepe’nin ve tüm Türkiye’nin doğal yapısı üzerinde büyük tahribatlara neden olacak ticari rant projelerinin karşısında yer alıp, batıdan-doğuya, kuzeyden-güneye her bir karışı ile bizim olan yurdumuzu, hiçbir bölgesel ayrım yapmadan, emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerin talanına ve kuşatmasına karşı durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat