Özdilek

Siyaset

Arsa sorununda mutlu son

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

          Aylardır çözümlenemeyen ve büyük sıkıntılara neden olan Şekerpınar olayında artık yüzler gülüyor…

 

         Geçtiğimiz hafta içi TBMM oturumunda torba yasa görüşmelerinde Şekerpınar’daki arsa davalarını da sonlandıracak olan maddenin geçmesi üzerine dün bölge milletvekilleri Cumhuriyet Mahallesi’ne gelerek vatandaşlarla mutlu şekilde sona eren konunun mutlu şekilde sonuçlanmasını onlarla paylaştı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Şekerpınar Arsa Madurlarının kazandıkları zaferi kutlamak üzere Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesinde faaliyet gösteren Yeşil Vadi Çay bahçesinde vatandaşla bir araya geldi. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği ziyarete CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Veysel Suludere ve Şekerpınar Cumhuriyet Mahallesi Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Şahiner katıldı.

ERENKAYA: “ IŞIK VE AYAR’A DA TEŞEKKÜR EDİYORUZ!”

Toplantıda Konuşan CHP Kocaeli milletvekili Hikmet Erenkaya, iyi dileklerini ve duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Öncelikle mücadelenizi kutluyorum. Bu zaferin mimarı sizlersiniz. Sizlerin bu zaferi diğer ilçelere hatta diğer illere örnek olmadır” diye konuştu. Kazanımdaki kimlerin payının olduğundan da bahseden ve minnet duygularını dile getiren Erenkaya, “bu kazanımda bütün milletvekillerimizin dernek başkanımızın muhtarımızın büyük mücadelesi vardır. Mecliste birlikte çalışarak yasayı geçiren Eyüp Ayar ve Fikri Işık’a bizimle el ele vererek çözüme ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAHİNER: “ İMAR SORUNUNU DA ÇÖZELİM!”

Arsa mağdurlarının yaşadığı süreci kısaca özetleyen Şekerpınar Cumhuriyet Mahallesi Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Şahiner, “İki yıl önce seçtiğimiz belediye başkanı, 10 yıl önce aldığımız arsaları haksız alınmış diyerek mahkemeye verdi. Başbakanımız olmasaydı arsalarımızı kaybedecek, ve sadece 50 kişi hakkını alabilecekti. Başbakanımız ve bölge milletvekillerimizin yoğun takibi sonucu çözüme ulaşmasında büyük katkı sağladılar.Yola birlik olarak devam edersek önümüzdeki imar sorununu da çözeceğiz.Yoksa yine sorun aynı şekilde kalır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat