Özdilek

Güncel

Aracı’dan Kırım sitemi

Pusula Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Kırım’da neler oluyor?’ konulu panel büyük ilgi gördü. Konuşmacı Vefa İbrahim Aracı, Kırım konusunda Türkiye’den daha çok ses gelmesini beklediklerini söyledi

8 Mayıs 2014 Saat: 16:56
Aracı’dan Kırım sitemi
Aracı’dan Kırım sitemi

Pusula Düşünce Derneği üyeleri, Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) düzenlenen ‘Kırım’da neler oluyor?’ konulu panelde bir araya geldi. Kırım Türkleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Genç Kocaelililer Derneği (GKD) Başkanı Ayhan Varol, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin ve Kocaeli Toplumsal Dayanışma Derneği (KTDD) Nurettin Yiğit hazır bulundu.

 

YAVUZ DÖNEMİNİ OKUMALIYIZ

“Türkiye’de Kırım’la ilgili ses getiren tepki Kocaeli’den geldi” diyerek sözlerine başlayan Vefa İbrahim Aracı, “Diğer illerden Kocaeli’den gelen sesin yüzde 10’u bile gelmedi. Kırım’ın işgal edildiği günlerde Türkiye’den bu kadar ses çıkarılması beklenmiyordu. Bugün, dünyanın gözü Kuzey Afrika’da. Kırım’ı karıştırıyorlar. Kırım’ın ne kadar önemli olduğunu anlamak için Yavuz Sultan Selim dönemini okumamız gerekiyor” dedi.

 

ÜLKE POLİTİKASI OLMALI

Kırım hanının savaşta ordusunun yüzde 90’ını kaybettiğini kaydeden Aracı, şöyle konuştu: “Türk tarihinde bunlardan bahsedilmiyor. Ruslar, Kırım Tatarlarını ihanetle suçladı. 1944 yılında Kırım Tatarlarının sürgün yediğini kimse bilmiyordu. Bu ülkede bunlar gösterilmedi. Aynı şekilde bugünde Kırım’da neler olduğunu göstermiyor. Bir ülkenin politikası olmalı. Türkiye’nin politikası bu kadar duyarsız olmamalı. Yunanistan işgal altındayken sesimizi çıkarmadık. Tek başıma yürümek için yola çıktım ama Kocaeli beni yalnız bırakmadı. Biraz duyarsız bir toplumuz” ifadelerini kullandı. Aracı’nın konuşmasının ardından panel soru cevap şeklinde devam etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat