Özdilek

Siyaset

Araç sahiplerini sevindirecek teklif Meclis’te

Özellikle son aylarda fahiş fiyat artışları ile araç sahiplerini isyan ettiren ve birçok ilde protestolara neden olan Zorunlu Trafik Sigortasına ilişkin kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

11 Ocak 2016 Saat: 12:29
Araç sahiplerini sevindirecek teklif Meclis’te
Araç sahiplerini sevindirecek teklif Meclis’te


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın vermiş olduğu kanun teklifi ile kasko ve zorunlu sigorta poliçesinin ayrı ayrı yapılmasının önüne geçilerek tek poliçe uygulanmasına imkân veriliyor.

19 MİLYON ARAÇ SAHİBİNİ RAHATLATACAK

Daha önce yine ulaşımda ülkemizin tüm illerinde sorunlara neden olan ve yüz binlerce mağdurun sorunu haline gelen HGS (Hızlı Geçiş Sistemi)’ye ilişkin kanun teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yine 19 milyon araç sahibini ilgilendiren ve kolaylık sağlayacak bir teklife imza atarak Meclis Başkanlığına sundu.

 

Akar teklifinin gerekçesinde; motorlu taşıt için iki ayrı sigorta poliçesinin sürücüler için ayrı ayrı takip edilmesi gereken devlet ve vatandaş için bürokratik sorunları arttırıcı bir hal aldığını belirterek sigorta poliçesinin taşıdığı teminatları kapsayan kasko poliçesine sahip araç sahiplerinin ayrıca zorunlu sigorta poliçesi yaptırması mecburi olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

 

KONTROLDEN ÇIKTI

Akar, 2008 yılında devlet tarafından uygulamaya konan ve serbest rekabetin yolunun açılarak sigorta şirketlerine verilen Zorunlu Trafik Sigortasının beklenen kolaylıkları sağlamadığını belirterek, özellikle son yıllarda yapılan zamların çok yüksek boyutlarda olduğunu ve 2014 yılında 260 TL ödeyen araç sürücüsünün bu yıl 600- 700 TL gibi fiyatları ödemek durumunda kaldığının altını çizerek bunun da önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

 

“ULAŞIMDA TÜM KONULARI TAKİP EDECEĞİM”

Akar, yapılacak değişikle tek bir poliçe ile hem gereksiz zaman kaybının önleneceğini hem de bürokratik yükün azaltılarak tüketicinin de lehine sonuçlar doğuracak uygulamanın rahatlık getireceğini teklifin de belirtti.

Ulaşım konusunda ülkemizde birçok uygulamanın vatandaş için büyük mağduriyet doğurduğunu da belirten CHP Kocaeli Milletvekili Akar; “HGS’de milyonlarca sürücü mağdurdu. Kanun teklifim bu mağduriyetin önüne geçecek ki Bakan tarafından da kabul edilerek kısa zaman da Meclise gelecek. Ancak Zorunlu Trafik Sigortası da milyonlarca araç sahibi için büyük bir yük oldu ve yapılan zamların önüne geçilemiyor. Bu teklif ile de bunun önüne geçilerek ulaşımda yaşanan sıkıntıların önüne geçeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat